Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan kutlaması için gelen çocukları, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyeti, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Erdoğan, çocuklara 'İçinizde Çanakkale'ye gitmeyen var mı?' diye sordu. Çocukların çoğunun Çanakkale'ye gitmediğini öğrenince bakanlara okullarını inceleme talimatı verdi.

İşte o konuşma:

''Yarın sabah Çanakkale'ye geçeceğiz, şehitliklerimizi ziyaret edeceğimiz. İçinizde Çanakkale'ye gitmeyen var mı? Eyvah, bunlar gitmeyenler değil mi? 11, çok. Onları değil, onların okullarını hemen incelememiz lazım. Çanakkale şehitliklerini görecekler ki, ecdadımız yedi düvele karşı nasıl bir mücadele vermiş, işin diğer boyutunda kara savaşlarının başladığı dönemde, Mustafa Kemal ile birlikte tüm oradaki üniversite yıllarındaki liseli gençler dahi, tüfeklerinin kabzaları yerde sürünüyor.

Çanakkale kara savaşlarını ne yaptılar, iştirak ettiler. Biz o neslin evlatlarıyız. Onu yerinde görmek inanıyorum ki sizlere çok önemli bir tarih şuuru verecektir. Tarihi olmayanın geleceği olmaz. Kökünden kopan bir ağaç nasıl yaşayamazsa, kısa sürede nasıl çürür devrilip giderse tarihlerinden kopan milletler de ayakta kalamazlar. Geçtiğimiz günlerde Kazakistan'a gittik, Ahmet Yesevi türbesini ziyaret ettik. Ahmet Yesevi'yi bilmeyen Hacı Bektaş Veli'yi bilmez. Bunları oraları gezerek, tarihçesini okuyarak anlamamız lazım. Malazgirt'i bilmeyen Söğüt'ü bilemez.''