Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'da dün düzenlenen Suriye konulu dördüncü 'Üçlü Zirve Toplantısı'nın önemine değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye meselesindeki en küçük bir yalpalamanın ileride bize nasıl büyük maliyetler getireceğini çok iyi biliyoruz. Diplomaside olduğu gibi ekonomide de sağlam durmamız gerektiğini biliyoruz" dedi.

İktidarları döneminde Bursa’ya 50 katrilyon lira yatırım yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP bu rakamlardan anlamaz. Onlar bol bol yalan söyler. Ama iyi ki yalan söylüyorlar biz de yargıya gönderiyoruz. Bir tane 1,5 milyon geldi bir tane 1 milyon geldi” dedi.

‘TAZMİNATLARI MEHMETÇİK VAKFI’NA VERECEĞİM’

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kazandığı tazminatla döner dağıttığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ben de bunu Mehmetçik Vakfı’na vermek suretiyle… Bay Kemal bizim teröristleri öldürmemizden rahatsız oluyor. Beraber yürüdüğü HDP ile rahatsız oluyorlar. Merminin fiyatı ile domates, biberin fiyatını karıştırıyorlar. Gabar’da, Cudi’de kullandığımız mermiler, bombalar ülkemizin mutluluğu için kullanılıyor. Beyefendiler bundan rahatsız oluyor. Teröristler tabi bundan rahatsız olacak.”

‘ULUDAĞ ALAN YÖNETİM BAŞKANLIĞI KURUYORUZ’

“Bursa’ya dikey mimari yakışmaz” diyen Erdoğan, “Uludağ yetki karmaşası nedeniyle hizmetlerin etkin götürülemediği bir yerimiz. Uludağ Alan Yönetim Başkanlığı kuruyoruz. Böylece Uludağ’ın 12 ay boyunca turizme kazandırılmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

Sebze meyve fiyatlarındaki yükselişe değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize dövizle saldırdılar ne oldu? Şimdi de domates, patates, patlıcanla saldırıyorlar. Kimse vatandaşıma zulmedemez. Sebze meyveyi en ucuza milletimize getiririz. Tanzim satışlarına başladık fiyatlar yarıya indi, daha da inecek. Bugün Bursa’da 3 tanzim satış noktası hizmete girecek. Bu tür oyunların amacı sebze meyve değil doğrudan Türkiye ekonomisidir, doğrudan Türkiye’dir” ifadelerini kullandı

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

'TÜM DÜNYAYA MESAJLARIMIZI VERDİK'

Dün Rusya'daydım, Soçi'de üçlü zirvenin dördüncüsünü yaptık. Rusya, Türkiye, İran. Oradan tüm dünyaya mesajlarımızı verdik mi?

— Suriye meselesindeki en küçük bir yalpalamanın ileride bize nasıl büyük maliyetler getireceğini çok iyi biliyoruz.

— Diplomaside olduğu gibi ekonomide de sağlam durmamız gerektiğini biliyoruz. Çok çalışacağız. Bunun için 31 Mart seçimleri önemlidir.

'İYİ PARTİ 'MİLLİYETÇİYİM' DİYOR, HANIMEFENDİ CHP-HDP'YLE EL ELE DOLAŞIYOR'

CHP yanında Kandil'in tayin ettiği, desteklediği HDP var. Vatansever kardeşlerim acaba bu CHP ile el ele kol kola olan Kandil'in desteklediği HDP'ye oyunu nasıl verir?

— İYİ Parti, bir taraftan 'milliyetçiyim' diyor, 'milliyetçiyim' derken de bu hanımefendi, CHP'yle, bu terör örgütünün temsilcisi olan HDP'yle nasıl oluyor da el ele, kol kola dolaşıyor? Saadet Partisi'nin bunlarla el ele yürümesini siz anlayabiliyor musunuz?

— Eğer bu vatanı seviyorsak, eğer bu milleti seviyorsak o zaman gelin bu CHP'ye de diğerlerine de 31 Mart'ta tam bir Osmanlı tokadını sandıkta atın.

'KAÇAK GÖÇEK YAPI VARSA HEPSİNİ YIKACAKSINIZ' DEDİM, YIKIM BAŞLADI'

- Nevşehir'de Peribacaları'nın orada otel yapılıyor. Şu hale bak, sen ne denli kalkıp da oraya beton yığınlarını sokarsın? Kültür ve Turizm bakanımı aradım, anında müdahalesi yapıldı.

— Valimle de görüştüm ertesi gün yıkım başladı. 'Buralarda kaçak göçek yapı varsa peribacalarının olduğu bölgede bunların hepsini yıkacaksınız, seçimden sonra ben oradayım' dedim.

— Bize dövizle saldırdılar ne oldu? Şimdi de domates, patates, patlıcanla saldırıyorlar. Kimse vatandaşıma zulmedemez. Sebze meyveyi en ucuza milletimize getiririz. Tanzim satışlarına başladık, fiyatlar yarıya indi, daha da inecek. Bugün Bursa'da 3 tanzim satış noktası hizmete girecek. Bu tür oyunların amacı sebze meyve değil, doğrudan Türkiye ekonomisidir, doğrudan Türkiye'dir.

HDP MİLLETVEKİLİ AYDENİZ'E "TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU" DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polisin kolunu ısırdığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz'e yönelik sert sözler sarf etti. "Terör örgütünün mensuplarından bir milletvekili bayan, benim bayan polisimin elini ısırıyor. Bunlara bunların hesabını sormayacak mıyız? Soracağız. Öyle yok. Bunların bedelini ödeyecekler."

NE OLMUŞTU?

Van'dan 13 Şubat’ta "100'üncü Gününde Leyla'ya, Tecridi Kırmaya" sloganıyla Diyarbakır’a yürümeye başlayan HDP milletvekili ve belediye eş başkanları, il binasının bahçesinde polisin müdahalesiyle karşılaşmıştı. HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen HDP milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Saliha Aydeniz ve Sait Dede'ye polis izin vermemişti.

Olay sonrasında bir polis memuru, Aydeniz'in kolunu ısırdığı gerekçesiyle 10 gün iş göremezlik raporu almıştı.