Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde şehit ve gazi yakınlarıyla iftarda bir araya geldi. Erdoğan iftar sonrası gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecinin bazı çevrelerce sabote edilmeye çalışıldığını iddia eden Erdoğan, "Hainlerin işbaşı yaptıklarına şahit oluyoruz. Bu süreci sabote eden millete hesap veremez. Biz bunların hiçbirine boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, şunları dile getirdi:

'İFTİRALAR YANILTMASIN'

"Birilerinin tamamen çıkar çerçevesinde, şehitlerimizin aziz hatırasını da istismar etmek suretiyle çözüm süreci hakkında iftiralar içinde olması, sizleri yanıltmasın. Bu süreç al ver süreci ve pazarlık süreci değildir. Biz ölmenin ve öldürmenin devam ettiği değil, yaşamanın ve yaşatmanın egemen olduğu bir gelecek istiyoruz. 7 aydır şehit gelmiyor, bu bir rahatlama değil midir? Bu toplumda huzur havasının esmesi değil mi? Beklediğimiz bu değil mi? 76 milyonun çok büyük bir kısmı kitabın emri olan orucu tutuyor. Hiçbir anne hiçbir baba iftar sofrasında bir sandalyenin boş kalmasını bir tabağın eksik kalmasını istemez."

'DAĞLARDAN ACI HABERLER GELMİYOR'

"Terörle ve teröristle mücadele ederiz, kararlılıktan vazgeçmeyiz. Ama bu mücadeleyi verirken annelerin, babaların yüreğini ferahlatmak bizim asıl gayemizdir, asıl hedefimizdir" diyen Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin şunları söyledi:

"Çözüm süreci başladığından beri dağlardan acı haberler gelmiyor. Sizin yaşadığınız acıları başka analar babalar tecrübe etmesin istiyoruz. Kin ve intikam duygusu, bizim millet olarak asla prim verdiğimiz bir duygu değildir. Sadece teröre ve teröristlere karşı mücadele etmiyoruz. Onları kullananlarla da mücadele ediyoruz. Kanın, gözyaşının, istismarın devam etmesini isteyen bundan her türlü çıkar devşirmek isteyen gençlerimizin kanını isteyen ve bunun devamını isteyen çok farklı çevreler ve odaklar var. Çözüm süreci kararlılıkla devam ederken bu çevrelerin boş durmadığına şahitlik ediyoruz. Süreci sabote etmek için, kan akması için, gençlerin ölmesi ve öldürmesi için her türlü tahriki yapan alçakların ve hainlerin işbaşı yaptıklarına da şahit oluyoruz.

'SÜRECİ SABOTE EDEN MİLLETE HESAP VERİR'

"Biz bunların hiçbirine boyun eğmeyeceğiz" diyen Erdoğan, "Anayasa ve yasaların çiğnenmesine müsamaha göstermeyiz. Bu güzel süreci sabote eden millete hesap veremez. Tahriklerle süreci akamete uğratmak isteyenler tarihe hesap veremez. Türkiye Cumhuriyeti devleti, küçük hesaplar ve kurnazlıklar karşısında boyun eğecek bir devlet değildir" dedi.