Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingine katılarak halka hitap etti. Mitinge gelirken gördüğü bir manzarayı anlatan Erdoğan, "Ülkenin Başbakan'ı geçerken bir bayan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki, işte CHP zihniyeti budur'' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

''Sen demokrasinin merhum Adnan Menderes'in, şehitlerin, gazilerin, efelerin şehrisin İzmir. Fakat bugün bir başka güzelsin İzmir. İşte bugün bir kez daha tarih yazıyorsun, bir kez daha küllerinden doğuyorsun. Seni bütün ilçelerinle kalpten selamlıyorum.

Şu tarihi manzara. Medya burada mı montaj? Bu da mı montaj? İşte İzmir burada. Bu coşkudan bu heyecandan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Çok enteresan, işte bu gece yarısı bu meydana yine birileri gelmiş. Taksim'deki Gezi'cilerin devamı durumunda olan birileri gelmiş. Buraları ateşe vermişler.

'SEN O KOL HAREKETİNİ NASIL YAPARSIN?'

Bugün gelirken bir bayan, balkonda yanında herhalde kocasıydı, beyiydi. Oradan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki, işte CHP bu. Yani ülkenin Başbakan'ı oradan geçiyor, sen elinle kolunla o hareketi yapıyorsun. Sen bir bayansın ya, bir kadınsın ya, sen bu ülkenin Başbakan'ı buradan geçerken o kol hareketini nasıl yaparsın? İşte CHP zihniyeti budur. Yani bunu bir erkek yapsa aklım erer de, ki o dahi yapamaz, bir bayanın bunu yapmasını anlayamıyorum. İşte 30 Mart bunun için çok önemli.

Bu CHP zihniyeti yıkımdır, bu CHP zihniyeti ateştir, bu CHP zihniyeti ortalığı karıştırmaktır. Bunların bu ülkede dikili ağacı yok. İşte İzmir buna hasret. Şu andaki bu muhteşem topluluk bunu söylüyor, bunu konuşuyor. CHP demek susuzluktur demektir. Bunlardan belediyecilik olmaz. Bunlar belediyeciliği bilmez. Genel müdür zaten bu işlerden anlamaz. Bu 'Çarşı Kemal' biliyorsunuz.

Gittiğimiz illerde hiç kimse taşkınlık yapmıyor, onunla iftihar ediyorum. CHP'nin gençliğine bak, elinde molotof, taş, sopa, ortalığı terörize edenlerle beraber, öyle dolaşıyorlar. Bakıyorsun MHP gençliğine aynı. Ama AK Parti gençliğine bakıyorsun, elinde tablet bilgisayar, kalem, kitap. İşte bizim gençliğimiz bu, aydınlık yarınların Türkiyesi'ni biz böyle kuracağız.

'GEZİCİLERLE ÇEVRECİLİK OLMAZ'

Taşla, molotofla bu olmaz. Gezi'cilerle çevrecilik olmaz. Vatansever gençlikle bu olur. Yapılan çirkinlikleri, azgınlığı, vandallığı milletim görüyor. CHP'nin MHP'nin sokakları geren siyasetini milletim iyi izliyor. 81 vilayet 'Benim irademe, benim partime, benim hükümetime dokunma' diyor. 'Bu hükümeti iş başına ben getirdim, ben ne zaman istersem o zaman indiririm' diyor.

Kardeşlerim bakıyorsun BDP, MHP, CHP belli yerde var. Niye her yerde yoklar? Diyorum ki Kılıçdaroğlu, niye Sivas'ın ötesine gitmiyorsun? 'Pekin'e, Washington'a gittim' diyor. Hakkari'ye gitti bir tane Türk bayrağı yok. Yola çıkarken biz tek millet, tek bayrak dedik.

Ey CHP'ye gönül veren kardeşlerim bunların ne olduğunu bilmeniz lazım. Kılıçdaroğlu; Türk bayrağını Kızılay Meydanı'nda yakanlarla berabersin sen. Benim polisime küfredenler senin milletvekillerin AK Partili milletvekiller değil.

'SAKIN HA OY PUSULALARINA YAZI YAZMAYIN'


Sakın ha oy pusulalarına yazı mazı yazmayın. Bu ara bazı ablalar dolaşıyor. Onlara şunu söyleyin: Siz bizi böldünüz deyin. Türkiye kutuplaşmaların ülkesi olmamalı, ayrışmaların, çatışmaların ülkesi olmamalı. İstiyoruz ki herkes bir adım atsın. İmtiyazlarından vazgeçsin, kimse kimseyi ötelemesin, horlamasın, aşağılamasın istiyoruz. Biz bunu istiyoruz ama karşımızdakilerden de bunu bekliyoruz. 77 milyon aynı bayrak altında aynı ortak geleceğe yürüsün. Bunu sağlamak için çalışıyoruz.''