Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı Kaita ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

Biz Mali'yi asla uzak bir ülke olarak görmedik. Bizim nazarımızda Timbuktu, İstanbul'un, Konya'nın Bursa'nın kardeşidir.

Mali'nin toprak bütünlüğüne verdiğimiz önemi münhasıran belirtmek istiyorum. Terörle mücadelede Malili kardeşlerimizin yanındayız. 

DEAŞ, El Kaide ve Boko Haram gibi örgütlerin öncelikli hedefi, her zaman Müslümanlar olmuştur. Bu hususta özellikle batılı ülkelerin daha çok hassasiyet göstermesini bekliyoruz.

Her kim eli kanlı çeteleri belli bir din ya da etnik kimlikle özdeş hale getiriyorsa o teröristin ekmeğine yağ sürüyor demektir.

Şu anda Batı'nın terör konusundaki vurdumduymazlığını herhalde bütün dünya izliyor. Ama ne yaptıkları önemli. Suriye'de bizim terör örgütleriyle mücadelemiz devam ediyor. Mehmetçiğimiz ve ÖSO olmak üzere 120 civarında şehidimiz var.

2348 teröristi etkisiz hale getirdik. Bütün teröristleri bu bölgeden temizleyene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Asla durmak yok yola devam edeceğiz. Şehitlerimiz şüphesiz ki oluyor, canımız da yanıyor. Ama biz biliyoruz ki şehadet makamlar üstü bir makamdır.

Bu da bizim mehmetçiğimizin en büyük gurur abidesidir.