İsim vermeden HDP'yi hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Malum partiye yönelik bu tür eylemler yapılırsa soru işaretini koyun. Bunu açık söylüyorum. İcabında kendi içinizde bu tür eylemleri yapınız dendi. Bunlara bu akıl verildi. Bunların çünkü bize bilgileri geldi" dedi. 

Kürtlerin Diyarbakır’a Amed demesini de eleştiren Erdoğan, “Adam çıkmış Amed diyor. Amed ne ya? Ne oluyoruz” ifadesini kullandı. 

A Haber özel yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan yurt dışında camilerde de oy kullanılması gerektiğini savundu. "Camiler devreye sokulmuş olsaydı, gidicekti beklemeden oyunu kullanma ihtimali olacaktı" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

'KUR'AN OKUTTUK, GENELKURMAY İÇİN SÜRPRİZ OLDU'

29 Ekim kutlamaları hakkında konuşan Erdoğan; "İlk yıl alelacele Çankaya'da yaptık, değişikliğe gidemedik. Bu yıl hazırlıklarımızı aramızda değerlendirmiştik. Beştepe'ye geçtiğimizde kutlamalarda değişim sürecini başlatacağız demiştik. 30 Ağustos'ta silahlı kuvvetlerimizi ve güvenlik güçlerimizi ön planda tutarak devam ettirdik ama bazı değişiklikle yaptık. Kısa da olsa bir film gösterisiyle tarihi bir güne taşıdık. Savunma sanayisine verdiğimiz ağırlığı gösterdik. Bir de şehitlerimizin olduğu bir gün olduğundan onlar için Kur’an okuttuk. Genelkurmay için de sürpriz oldu, ilk önce şaşırdılar, sonra sevindiler; birkaç yerle bağlantılar kurduk, askerlerimizle. Genelkurmay Başkanımız bunu daha da farklı yapalım, geliştirelim dedi" ifadelerini kullandı.

'RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULAMAYIZ'

Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'nin ortağı olduğunun altını çizerek, "Rusya'ya yaptırımlar uygulandığı dönemde biz dedik ki 'Bizim Rusya ile stratejik ortaklığımız var, biz yaptırımı uygulayamayız' ve uygulamadık" dedi.

Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Moskova ziyaretini eleştirdi; "370 bin insanı katleden bir katilin savunucusu durumuna düşmek, kırmızı halıyla karşılamak bir defa diplomaside çok da şık değil. Bunu Rusya Federasyonu aslında biliyor ama buna rağmen bunlar yapılıyor. Rusya'ya yaptırımlar uygulandığı dönemde bile biz dedik ki, 'Bizim Rusya ile stratejik ortaklığımız var, biz yaptırımı uygulayamayız' ve uygulamadık" ifadelerini kullandı.