Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı olarak ilk mitingini Samsun'da düzenledi. 'Samsun'da yeni bir tarihi yolculuğa çıkıyoruz' diyen Erdoğan, 'Büyük başlangıçların şehri Samsun’da büyük bir başlangıcın ilk adımını atıyoruz' şeklinde konuştu. 

Başbakan Erdoğan 1 Temuz'da cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmiş ardından da YSK'ya başvuru yapmıştı. Erdoğan'ın adaylığının kesinleşmesinin ardından HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, adaylar arasındaki fırsat eşitsizliğine dikkat çekmiş ve "Adaylardan biri başbakan ve başbakanlık yetkilerini, imkanlarını, devletin bütün olanaklarını sonuna kadar kullanıyor, partisinin olanaklarını kullanıyor. Devlerin bütün müdürlüklerini il ve ilçelere kadar kullanıyor" demişti.

Erdoğan, bütün eleştirilere rağmen cumhurbaşkanı adaylığının ardından ilk seçim mitingini Samsun'da gerçekleştiriyor. 

İşte Erdoğan'ın Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmadan satır başları:

Bugün Samsun’dan yeni bir tarihi yolculuğa çıkıyoruz. Büyük başlangıçların şehri Samsun’da büyük bir başlangıcın ilk adımını atıyoruz. 1919’da Gazi Mustafa Kemal Samsun’a ulaştı, İstiklal Savaşı’nın ilk adımını attı. Cumhurbaşkanlığı seçimini Samsun’da başlatıyoruz. Samsun’dan bismillah diyor, Türkiye adına kutlu bir yolculuğu Samsun’dan başlatıyoruz. Allah yolumuzu, bahtımız açık etsin inşallah. 

'Samsun tesadüf değil'




Şimdi birileri şunu diyebilir; Cumhurbaşkanı makamı yol yapma makamı, havalimanı yapma makamı değildir. Cumhurbaşkanı makamı havalimanlarını da, yolları da takip eder, milletin bütünlüğünü de takip eder. Cumhurun başı olacaksın yan gelip yatacaksın böyle bir şey olur mu? Durmak yok yola devam. Türkiye 12 yıl boyunca nasıl reformlar yaptıysa cumhurbaşkanlığı dönemimizde de kararlı yürüyüşlerine devam edecek. Ekonomiyi daha da büyüteceğiz, kardeşliğimizi da yücelteceğiz. Bugüne kadar yaptığımız gibi Türkiye’yi büyüteceğiz. Cumhurbaşkanlığı için ilk mitingimizi Samsun’da yapmamız tesadüf değildir. Samsun’u bilinçli olarak seçtik, bilinçli olarak ilk sıraya koyduk. Samsun ilk çok partili seçim denemesinde 1930’da CHP karşısındaki adaya yüzde 80 oy verdi biliyor musunuz?