Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin konuştu.

Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin olarak, "Bugün bir olmak, beraber olmak, 76 milyon acıyı paylaşmak, saldırılara  birlikte göğüs germek, tüm dünyaya birlik fotoğrafı sunmak zorundayız. Bugün 'ben  söylemiştim' diyerek suçlama, itham etme, içerde suçlu arama günü değildir.  Saldırı olduğu andan itibaren, daha biz cenazelerimizi kaldırmadan, daha yaralar  sarılmadan, saldırganları unutturup meseleyi siyasi bir çıkar meselesi haline  getirme günü hiç değildir" dedi.

Erdoğan, "Bizi, Türkiye'yi, Suriye'deki kanlı bataklığın içine çekme yönündeki  her provokasyon, her tahrik karşısında, son derece dikkatli, son derece hassas,  en önemlisi de son derece soğukkanlı olmak zorundayız. Büyük devlet, hadiseler  karşısında soğukkanlılığını muhafaza edebilen, aklıselimle düşünebilen,  aklıselimle hareket edebilen devlettir" diye konuştu.

Saldırıların amacının “en başta milletimin fertleri arasında nifak oluşturmak, milletimin fertleri arasına fitne sokmak, milletimin zihninde soru işaretleri oluşturmaktır” diyen Erdoğan, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Başbakan, "Bu saldırılar Suriye politikamıza yönelik değil, büyüyen bir Türkiye'ye yönelik saldırılardır. Tuzağa düşmeyeceğiz. Bu yapılanları da yapanın yanına kar bırakmayacağız," dedi.