Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kars 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Kars’a gitti.

ABD’deki İran yaptırımları davasında tanıklık yapan Reza Zarrab’ın ifadelerine yanıt veren Erdoğan “Kimisi sahte kurulan mahkemelerde güya benim ülkemi yargılıyor” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

BOŞUNA UĞRAŞMAYIN

Birileri Amerika’ya gider birileri batının değişik ülkelerine gider ama bu ülke sahiplerine kalır. Kimisi Hans’ın kulu kölesi oluryor kimisi George’un kulu kölesi oluyor kimisi de sahte kurulan mahkemelerde yargılanmak suretiyle benim ülkemi yargılıyor. Boşuna uğraşmayın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Sanal oluşturulan mahkemelerle FETÖ denen alçağın uydurma temsilcisiyle kurulan mahkemeler asla benim ülkemi mahkum edemez…

ÇORLU İLE ÇORUM’U KARIŞTIRDI

Vaktinizi böyle çirkin iftiralarla israf etmekten dolayı özür diliyorum. Bir müddet önce ana muhalefetin başındaki zat, bir iddia ortaya attı. Görünüşte laflar çok büyük ama özünde tam bir komedi var. İşin komikliği daha ilk adımda başlıyor. Bu şahıs geçen haftaki grup konuşmasında bazı iddialara atıfta bulundu. “Çorum’da 17 Kasım’da bir konuşma yaptım” dedi, böyle bir konuşma bulunamadı. Beyfendi, 17 Kasım’da Çorum’a gitmemiş, Tekirdağ’a gitmiş. Demek Çorlu ile Çorum’u karıştırdı. Kendince siyasi hayatının en önemli açıklamasını yapıyor. Ama Çorum’la Çorlu’yu ayıracak durumda değil.

Kaynak: Gazete Duvar