İnsanların yaşamını yitirdiği Gezi Direnişi’ndeki polis saldırılarında "emri vermekle" övünen, "Kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılır" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris’te yaşanan polis saldırılarına tepki gösterdi: “Paris'te yaşanan olaylardan dolayı bende endişeliyim. Kaygılıyım. Göstericilere Fransız polisinin şiddetini kınıyorum. Paris'ten endişeliyim, Brüksel'den endişeliyim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili yaptığı konuşma şöyle:

''PARİS'TEN, BRÜKSEL'DEN ENDİŞELİYİM''

“Kentsel döşüm kapsamında 49 ilimizde ilk adımları attık, 21 ilimizde rezerv alanları yaptık. 312 bölümü içeren 93 bin riskli yapının tespiti yapıldı. 2 katrilyon lira kaynak kullanıldı. Terör örgütü yıkarken devlet olarak varlığımızı göstererek ilçelerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Geçmişte şartların zorlamasıyla dikey yapılaşma yoğun bir şekilde yaşandı. Dikey yapılaşma birazda zorunlu olarak söz konusu oldu. Yeni yeni alanlar üretmek suretiyle yatay yapılanmaya geçmeyi diğer ilçelerimizde halledelim.

“Özellikle toplu konut uygulamalarında zemin + 4, zemin + 5 bilemedin zemin + 6 gibi yapılaşmayı temin ediyoruz. Şehirlerimizin tarihi özelliklerine sahip çıkmalıyız. Türkiye ve İstanbul önceliklerimizi yeniden belirlemeye imkan sağlayacak seviyeye ulaştı.

“Bundan 3 yıl önce Gezi parkındaki düzenlemeler bahane edilerek eylemler başlatılmıştı. Arabalar dükkanlar, yakıldı, yollar, kaldırımlar tahrip edildi. Gezi Parkı'nın altını üstüne getirdiler. Gezi olayları sırasında arkadaşlarımızın da ısrarıyla eylemcilerin sözcüleriyle bir araya geldik. Bana söyledikleri başka şeydi ama dışarıya çıktıklarında bir talep listesi açıkladılar. Bunların dikili ağacı yok, dikili ağacı.

“Dünyada orman ve yeşil alan varlığını en çok artıran ülke hangisi diye sorarlarsa Türkiye. Gezi olayları Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden rahatsızlık duyulan senaryoların aşamalarından biridir. Bugün Paris yanıyor, Brüksel yanıyor. 3 yıl önce İstanbul'u mesken tutup kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları bu olaya kör, sağır, dilsiz kalmışlardır. Paris'te yaşanan olaylardan dolayı bende endişeliyim. Kaygılıyım. Göstericilere Fransız polisinin şiddetini kınıyorum. Paris'ten endişeliyim, Brüksel'den endişeliyim.”