Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, farklılıkları, çoğulculuğu ve düşüncenin önünü açan bakış açısını Türkiye’ye kendisinin getirdiğini öne sürdü.

Münazara turnuvasında konuşan Erdoğan, “Fikirlerin rahatça konuşulup tartışılmadığı yerde şiddet devreye girer. Bunun için biz düşünce ve ifade özgürlüğünü, başkalarının da aynı haklara saygı göstermeleri şartıyla sonuna kadar savunduk, destekledik” dedi.

AKP’nin iktidara gelmesinden bu yana klavyelerin, tabelaların, harflerin, kelimelerin üzerindeki birçok yasağın kaldırıldığını savunan Erdoğan, “On yıllardır yazı ve fikir hayatımıza musallat olan tek tipçi, vesayetçi anlayış yerine farklılıkları zenginlik olarak gören, düşüncenin önünü açan bir bakış açısını biz ikame ettik” diye konuştu.

İfade özgürlüğünü sadece kendi düşüncelerini ifade edilebilmesi olarak görenlerle anlaşamadıklarını dile getiren Erdoğan, “Çoğulculuk ve özgürlükçülük konusunda en küçük bir sıkıntımız yok. Ülkemizin ve dünyanın her yerinde tüm farklı inanç, düşünce, meşrep gruplarıyla karşılıklı görüş alışverişimiz olmuştur” dedi.

Cumhurbaşkanı, istediği gençliği de şöyle tanımladı: “Bize sorgusuz, sualsiz biat eden cahil bir gençlik değil, neye inandığını, neyi savunduğunu, neyin mücadelesini verdiğini bilen, bunun için gereken her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım.”

157 GAZETECİ TUTUKLU

Türkiye'de 157 gazeteci tutuklu bulunuyor.

Öte yandan dünyanın en büyük internet ansiklopedisi olarak bilinen Wikipedia'ya 29 Nisan'da erişim engeli getirildi.