Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 150 kişilik peşmerge grbunun ve 1300 kişilik ÖSO savaşçısının Kobani'de savaşmak için PYD ile anlaştığını söyledi.

Estonya'daki temaslarını sürdüren  Erdoğan, Estonyalı mevkidaşı Toomas Hendrik Ilves ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Kobani'ye geçecek Peşmerge grubu ile ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Daha önce de ifade ettiğim gibi Sayın Obama'ya "Burada tercih edilmesi gereken birinci derecede Suriye ordusu olabilir, ikinci derecede peşmergeler olabilir" demiştik. Daha sonraki gelişmelerde PYD 200 kişilik bir grubu kabul etti. Az önce aldığım bilgiye göre bu sayı 150'ye indirilmiş.

Özgür Suriye Ordusu'ndan ise 1.300 kişiyi PYD kabul ettiğini bildirmiş. Şu anda birimlerimiz geçiş güzergahının nasıl olması gerektiğini görüşüyorlar. Bizim bu konuda karşıt bir görüşümüz olmadığını belirtmiştik." 

Salih Müslim ise bugün ANF'den Ali Güler'in sorularını yanıtlamış ve Özgür Suriye Ordusu'nun Kobani'de IŞİD'e karşı savaşacağı iddialarıyla ilgili şunları söylemişti:

"Bu doğru değil. Özgür Suriye Ordusu’nun böyle bir açıklaması yok. Bu bilinçli olarak yayılan bir haber. Amaç kafa karıştırmaktır. Zaten ÖSO’ya bağlı bazı gruplar bizimle savaşıyorlar. Öyle bir şey olursa gelip bize başvururlar. Tamamen yalan bir haber."