TRT'de konuk olduğu programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ olaylarına da değindi. Başbakan, "ODTÜ yönetiminin acziyeti var' dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Ortada bir olay var. Kampüste çıkan yangın var, demir leblebilerin fırlatıldığı, molotofların kullanıldığı olaylar var. Sürekli olarak eleştirilen ise polis. Oraya polisi çağıran üniversite yönetimi. Polis oraya gitmek zorunda. Orada önemli bir olay var, yerli uydumuzu Uzay'a fırlatıyoruz.

Bizim ODTÜ'lü öğrencilerle bir problemimiz yok. Problem buradaki yönetimin acziyetidir. Yönetimin, okulu terörize eden gruplara karşı disiplin kurallarını işletmesi gerekmektedir."       

"GEREKİRSE OKULDAN UZAKLAŞTIRILMALILAR"

"Gerekiyorsa okuldan uzaklaştırılmalıdır bu tür öğrenciler. Başörtülü kızlarımıza bunu yaptılar. Polis ortalık sütlimanken müdahalede bulunmadı. Olaylar çıktığında müdahale edildi.

"İtfaiye aracı neden geldi diyorlar, okul yanıyordu. Bu olayları bilim adına savunanları anlayamıyorum. Hocaların tavırlarını çok net ortaya koymalarını beklerdim. Benim hocalarım bana bunlar öğretmedi. Demek ki böyle bazı hocalar var."

"OLAYLAR NEDENİYLE GÖKTÜRK-2 GÜNDEME GELMEDİ, YAZIKTIR"

"Olaylar nedeniyle Göktürk-2 gündeme gelmedi. Yazıktır günahtır. 120 milyonluk bir yatırımdır bu. Bu dev yatırımı ben isterdim ki öğrenciler, 'bize öyle büyük bir salon verin ki biz de bunu canlı izleyelim' bunu beklerdim."