Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Ankara’da açıklamalarda bulundu.

OHAL’in uzatılacağı sinyalini veren Erdoğan, “Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Olağanüstü Hal’in uzatılması talep edeceğiz. Olağanüstü hal, ne olacaktı. İstedikleri gibi at oynatmaya devam mı edeceklerdi. İnşallah yarın MGK toplantımız var. Bu konuyu görüşeceğiz, hükümetimize OHAL’in tekrar uzatılması teklifini yapacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmeye devam eden Erdoğan, “Kontrolü darbe iftirasıyla 15 Temmuz’u gölgelemenin, o gece verilen çabaya çamur atmanın çabası içindeler. VİP’de tanklar dururken pazarlık bitiyor, tanklar çekiliyor ve beyefendi Bakırköy Belediyesinde misafir ediliyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Salı günü başlayan ve bu gece saat 24.00’e kadar devam edecek programlarla şehitlerimizi anıyor gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak ilan ettiğimiz 15 Temmuz’u unutturmama sözümüzde kararlıyız. Ne kendimiz unutacağız, ne de bizden sonraki nesillere unutturacağız.

KILIÇDAROĞLU’NA AĞIR SUÇLAMA

Bugün nasıl Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşını nasıl unutmuyorsak, bunlardan gereken dersleri çıkarıyorsak 15 Temmuz’u da öyle görüyoruz. Aslında destanların tek bir kahramanı olur 15 Temmuz’unsa milyonlarca kahramanı var. Bizim yaptığımız tek şey, o gece milletimizle birlikte olmaktı. O gece milletimizle kol kola kafa kafaya FETÖ’cü hainlere ve onları kullanan güçlere meydan okuduğumuz için bugün buradayız. Bu cesareti gösteremeyenler, kontrolü darbe iftirasıyla 15 Temmuz’u gölgelemenin, o gece verilen çabaya çamur atmanın çabası içindeler. VİP’de tanklar dururken pazarlık bitiyor, tanklar çekiliyor ve beyefendi Bakırköy Belediyesinde misafir ediliyor.

OHAL UZATILACAK MI?

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Olağanüstü Hal’in uzatılması talep edeceğiz. Olağanüstü hal, ne olacaktı. İstedikleri gibi at oynatmaya devam mı edeceklerdi. İnşallah yarın MGK toplantımız var. Bu konuyu görüşeceğiz, hükümetimize OHAL’in tekrar uzatılması teklifini yapacağız. Dünyanın değişik yerlerinde, eyaletlerde bakıyorsunuz herhangi bir olayda rahatlıkla OHAL kararı alabiliyorlar. Fransa’da teröristler 10-15 kişiyi öldürdü hemen ardından 1 yıl OHAL kararı verildi. Burada bizim devletimizi yıkmaya teşebbüs ediyorlar. 250 şehidimiz, 2 bin 193 gazimiz var. Biz bu kararı verirken George’ye, Hans’a mı soracağız.

‘AB BİZİMLE DALGA GEÇİYOR’

Parlamenter hukuk sistem içinde parlamentomuzdan gelir geçerse bana geldiği zaman ben de bunu onaylarım. Bu kadar açık söylüyorum. 250 şehidimizin ruhaniyetinin hesabını veremeyiz. 2 bin 193 gazimizin acılarını çekemeyiz. Geçenlerde GATA’ya ziyarete gittim. Tüm bunlar ortada vaka biz hala acaba George, Hans ne der bunu düşünüyoruz. Ne yaparsan yap AB’nin tavrı ortada, 54 yıl geçti hala bunlar bizimle dalga geçiyor.

Vize uygulaması dersin tutmazlar, mültecilerle ilgili şu kadar para vereceğiz derler vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çaresi yok. O gece canları pahasına sokaklara dökülen milyonları görmeyenler, FETÖ’den, PKK’dan tutuklananların hakları için adeta kendilerini parçalıyorlar. En son Hamburg G-20’de hala onları soruyorlar 250 şehidimizi, gazilerimizi sormuyorlar. Acaba İstanbul’da sadece Anadolu yakasında niye 1 milyon insan toplandı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Birileri de sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Bizim Hatay’da Türkmenlere gönderdiğimiz yardımların FETÖ’cülerin talimatıyla önünü kesiyorlar. Bunu yapma hakları da yok. Şimdi içeride ve bunun hesabını verecekler bu işin lamı cimi yok. Şu anda yargıda keyifleri yerinde. Orada mağdur, mazlum şehitlerimizin ailelerine karşı adeta caka satıyorlar.

‘FETÖ'CÜLER TEK TİP ELBİSE İLE MAHKEMEYE GÖTÜRÜLECEK’

Sayın Başbakan, Adalet Bakanı burada, bunları artık Guantanamo’da olduğu gibi özel elbise gönderip mahkemelere göndereceğiz. O mağdur, o mazlum kardeşlerimizin hakkını almamız lazım. 15 Temmuz’u unutmadığımız gibi bu ihanet karşısında kimin nasıl bir tutum sergilediğini de unutmayacağız.

KILIÇDAROĞLU VE AHMET TÜRK’E ELEŞTİRİ

Bunun siyaset değil, vatan meselesi olduğunu görerek en başından beri bunun içinde yer alanları da unutmayacağız. Başta MHP Lideri olmak üzere 15 Temmuz ihaneti karşısında dimdik duran tüm siyasetçilerimize milletim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bunun yanında darbecilerin yolu açmasıyla kendilerini güvenli yerlere atıp çay kahve eşliğinde televizyon izleyenleri de unutmayacağız. Özel oturumda bile hala ortalığı karıştırma çabası içindeler. Hakkındaki belgeleri temizlemek için çok daha fazla vakit geçirmen lazım. Türk milletinin hala varlık yokluk mücadelesi verdiği dönemde teröristlerle kol kola. ‘Hasta olduğu için çıkarmakta fayda var’ denen kişi şimdi bu yolları nasıl yürüyor. Bir sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız. Bunlar hasta falan değil. Türkiye düşmanlarıyla aynı dili kullanarak kendilerine saf seçenleri asla affetmeyeceğiz.

AB'YE MESAJ

Ne yaparsan yap Avrupa Birliğinin tavrı ortada... 54 yıl geçti, 54 yıl, hala bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar, 'vize uygulaması' dersin tutmazlar, mültecilerle ilgili 'şu kadar para vereceğiz' derler vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz,  başka bu işin çaresi yok.Hamburg'daki G20 zirvesinde bize hala tutuklanan FETÖ'cüleri soruyarlar, 250 şehidi sormuyorlar.