Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nefret Söylemiyle Mücadele etkinliğinde konuştu.

"Maalesef bu tür söylemler siyasetçilerin beyanlarında normalleştirilmekte" diyen Erdoğan, “Herkesin vejeteryan olması beklenemez. Ben senin inancına saygı duyuyorum, sen benim inancıma neden saygı duymuyorsun? Bizim ülkemizde domuz eti yiyenler var, müdahale etmiyoruz. Hindistan’ın Keşmir’deki durumu anlaşılır değil. Azad Keşmir adeta açık hava hapishanesine dönmüş durumda. Nefret söylemi ile mücadelenin yolu eğitimdir” dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Yaşanan terör eyleminden sonra örnek tutum sergileyen Yeni Zelanda halkına teşekkür ediyorum. Nefret söylemini bir kez daha lanetliyorum

Herkesin vejeteryan olması beklenemez. Ben senin inancına saygı duyuyorum, sen benim inancıma neden saygı duymuyorsun? Bizim ülkemizde domuz eti yiyenler var, müdahale etmiyoruz. Hindistan’ın Keşmir’deki durumu anlaşılır değil. Azad Keşmir adeta açık hava hapishanesine dönmüş durumda. Nefret söylemi ile mücadelenin yolu eğitimdir.

Medeniyetler çatışmasına karşı durduk.Türkiye olarak İslam düşmanlığı, ırkçılık konularda mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman ne Hz. İsa ne Hz. Davut'a asla ters kelam etmedik. Peygamberimiz gibi onlar da bizim için saygındır, kutsaldır. Bizim için bütün peygamberler saygınlığı içinde yerlerini korumuşlardır. Dünyadan da bunu bekliyoruz. İslam bir barış dinidir. Barış dini İslam'ı terörle bir araya getirmek kusura bakmayın çok büyük iftiradır. Her inanç mensubunun teröristleri vardır. Biz kalkıp da o mensubu oldukları dini lekeyebilir miyiz? O başka bir şey, terörist başka bir şey.

Ben başbakan olarak İsrail’e gittim. İsrail’den Filistin tarafına geçerken eşimle birlikte arabada yarım saat bekletildik. Neden bekletildiğimi anlamadım. İsrail’in devlet başkanlarına yaklaşımı budur. Beğeniyorlarsa kapılar açıktır. Hiçbir zaman samimi değildirler"