Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'da bulunan konutundan çıkarak Büyük Çamlıca Camii'ne geçti.

Erdoğan burada cuma namazını kıldıktan sonra Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne gitti. Erdoğan burada Neçirvan Barzani'yi kabul etti. Kabul basına kapalı olarak saat 15.50'de başladı. Görüşmede "terörle mücadele", ikili ilişkiler, ortak yatırımlar ve ilave bir sınır kapısının açılmasının gündeme geleceği öğrenildi.

Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı sosyal medya ve televizyon ortak yayınında Cuma günü Neçirvan Barzani'yi konuk edeceğini açıklamıştı.

Erdoğan, "Yarın mitingim yok. Özel bir misafirim olacak. Neçirvan Barzani uzun zamandır gelmedi. Başkanlık görevine geldikten sonra randevu talebinde bulundu. Son olarak akşam da iş adamlarına bir hitabım olacak. Onlarla Haliç Kongre Merkezi'nde 1500 kişilik yemekli toplantı olacak. Bunun dışında artık programları böylece noktalamış olacağız. Binali Bey'in gerek yarın gerek Cumartesi bazı programları var" ifadelerini kullanmıştı.

10 Haziran'da yemin ederek Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı seçilen Neçirvan Barzani, Perşembe günü ilk resmi ziyaretini Bağdat'a gerçekleştirmişti.

Erdoğan ile görüşecek olan Neçirvan Barzani, ilk yurt dışı ziyaretini de Türkiye'ye yapmış oldu.

Kaynak: Rudaw