Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla iftar programında bir araya geldi.

İftar öncesinde konuşan Erdoğan, bugün mermi ile tehdit edilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren efsane boksör Muhammed Ali’yi anarken de “Muhammed Ali, meydanedeki zavallı ayyaşlar için de vuruyordu” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“KILIÇDAROĞLU’NU MİLLETE HAVALE EDİYORUM”

"Bu ülkede Ana Muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütünün mensuplarını hastanede ziyaret edeceksin. Neymiş, hastaymış, yaralıymış, DHKP/C'liyi ziyaret edeceksin. Ben milletimin iradesine bunları havale ediyorum. Artık bunlara inanıyorum ki gereken dersi milletim, en ideal şekilde, en güzel şekilde verecektir.

KANI BOZUK” AÇIKLAMASI

"Ben tabii 'kanı bozuk' derken, biyolojik bir kanı bozukluktan, hele ırkçılıktan asla söz etmiyorum. Bizim kültürümüzde kanı bozuk ifadesi, karakterle ilgili bir göndermedir, anlamı da kendi milletine, kendi toplumuna karşı kötülük yapan, yanlış işlerle uğraşmakta ısrar edendir. Bu ülkeye silah çeken teröristin biyolojik olarak hangi milletten olduğunun ne önemi var, bizim gözümüzde onun kanı bozuktur.

“MUHAMMED ALİ AYYAŞLAR İÇİN DE VURUYORDU”

“Muhammed Ali bizim çocukluğumuzun ve gençliğimizin efsane ismiydi. Rahmetli halamın oğlunun evinde siyah beyaz televizyonu vardı, sabah 4'lerde gider orada Muhammed Ali'nin boks maçını izlerdik. İnsanlar televizyon bulabildikleri her yerde toplanırdı. Bu insanların boksla herhangi bir ilgileri olmayışına rağmen o insanlar niçin toplanıyordu biliyor musunuz? Çünkü Muhammed Ali onlar için dövüşüyordu.

“ABD gibi zor bir ülkede Müslümanlığını açıkça ifade eden korkusuz bir yürekti. Onun vurduğu her yumruk zalimlere gidiyordu. Dünyada ne kadar güçsüz, muhtaç, ezilmiş varsa yumruğunu onlar için sallıyor, zaferlerini onlar için kazanıyordu. Hatta meyhanedeki zavallı ayyaşlar için de vuruyordu. Muhammed Ali, mazlumların yumruğuydu.