Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 

Başbakan Mısır’daki darbenin rkasında İsrail olduğunu iddia etti.

İşte Erdoğan’ın o sözleri:

“İşte şu anda Batı demokrasi sandık değildir veya demokrasi sadece sandık değildir diye işlemeye başladı. Ama biz diyoruz ki sandık milli iradenin ta kendisidir.

Şu anda işte Mısır’da uygulanan budur. Ne diyorlar, demokrasi sandık değildir.

Arkasında neresi var İsrail var. Çünkü İsrail, elimizde belgeleri var. 2011 seçimleri öncesinde Fransa’da yapılan bir oturumda, adalet bakanı ile bir entelektüel konuşuyor. O da Yahudi.

Aynen şu ifadeyi kullanıyorlar. “Mısır’da Müslüman kardeşler seçimi kazansa da onlar kazanamayacaktır. Çünkü demokrasi sandık değildir.” Aynen. Uygulama bu.

Batının demokraside tanımı yakalaması lazım. Demokrasinin tanımındaki bu çelişkiler dünyayı başka yere taşıyacaktır, otokratik rejimlere taşıyacaktır. Halkın iradesinin egemen olduğu bir dünya istiyorsak sandığa saygı gösterilecek.

Bugün geldiğimiz nokta işte bu manada önemlidir, değerlidir. Onca acıyı yaşadıktan sonra bugün ulaştığımız seviyeyi muhafaza edemezsek mahcup oluruz.

Türkiye olarak dünyaya demokrasi dersi vermeliyiz. Malum, Gezi olaylarında benim milletim iradesine sahip çıktı ve gereken dersi verdi.”