Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Midyat'taki ziyaretinin ardından Mardin'in Kızıltepe ilçesinde toplu açılış törenine katıldı.

Çevre illerden Batman, Urfa, Diyarbakır, Şırnak ile Mardin ilçelerinden de katılımın olduğu mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Özgür Suriye Ordusu'na ait fotoğrafların açıldığı alan ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri alırken, alanda bulunan "Biji Erdoğan" pankartı dikkat çekti. İstiklal Marşı ile başlayan mitingde açılış konuşmasını İçişleri Bakanı ve AKP Mardin Milletvekili Muammer Güler yaptı.

YAĞMUR YAĞDI, ERDOĞAN KONUŞMAYI KISA TUTTU

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Erdoğan'ın konuşmasına başlamasının ardından yağmur başladı. Başbakan konuşmaya başlar başlamaz yağmurun etkili olmasıyla birlikte birçok kişi mitingin yapıldığı alanı terk ederken, Başbakan Erdoğan konuşmasını kısa kesmek zorunda kaldı. Erdoğan daha sonra toplu açılış töreni için bakanları sahneye davet ederek açılış törenini gerçekleştirdi.

ERDOĞAN'I PROTESTO İÇİN ÇÖPLER TOPLANMADI

Başbakan Erdoğan'ın gelişini protesto etmek amacıyla bugün ilçede çöpler toplanmazken, Başbakan Erdoğan, konuşmasına "Bugün buraya geldiğimde çöpleri gördüm. Resmen utandım. Bu belediyeler ne iş yapıyor" diyerek, isim vermenden BDP'ye eleştiri yöneltti.

Türkiye'nin 81 iline aynı hizmeti verdiklerini söyleyen Erdoğan, ''Biz hiçbir ilimize, hiçbir ilçemize, hiçbir köyümüze ya da mezramıza, oralarda aldığımız oya bakarak tavır belirleyen bir hükümet değiliz. Biz hizmeti oy oranları ile değerlendirmeyiz. Biz hizmeti ideolojilerle değerlendirmeyiz'' ifadelerini kullandı.

'BU UMUDU HEBA ETMEYELİM'

Yaşanan siyasal sürece değinen Başbakan Erdoğan, şunlar aktardı:

''Türkiye'nin tamamında çok büyük bir umut atmosferi oluştu. İnanın bu kalabalık bugün bir şeyi haykırıyor; sizler umudu haykırırken, Rize'de de aynı umut haykırılıyor. Sizler burada ne kadar umutluysanız İstanbul da o kadar umutlu, Ankara da o kadar umutlu. Bu umudu heba etmeyelim. Bu süreci heba etmek isteyenlere fırsat tanımayalım. Düşmanı değil artık anneleri, artık babaları, artık kadınları sevindirelim.''

'BİZ MİNARELERİMİZDEN AYNI EZANI DİNLİYORUZ'

Red ve inkar politikalarına son verdiklerini savunan Başbakan Erdoğan, "Etnik milliyetçilik ayaklarımızın altındadır. Biz sizi Türk'ü, Kürt'ü ile bağrımıza bastık. Ret, inkar ve asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Kim kendini üstün görüyorsa o şeytanın izindedir. Biz aynı tarihin ve medeniyetin torunlarıyız. Biz aynı kıbleye dönen, aynı yöne dua eden, minarelerimizden aynı ezanı dinleyen bir milletiz" şeklinde konuştu. (yuksekovahaber)