Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1 Ve TRT Haber'in ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Merkez Bankası'nın 128 Milyar Dolarlık rezervinin erimesiyle ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Merkez Bankası'nın parasının nereye gittiği sorulur mu? Bu kadar alt yapı yatırımı bu kadar üst yapı yatırımı, depremler yaşadık. Van, Bingöl, İzmir, Elazığ depremleri. Hiç soruyorlar mı bu kadar destekleri nereden buldunuz diye. Alt yapısı olmayan bir ülkenin her zaman üst yapısı tehdit altındadır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınına katıldı.

Covid-19 salgınına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maske, mesafe, hijyen. Bu 3 başlık söz konusu. Sosyal mesafe, maske önem arz ediyor” diye konuştu.

Sosyal mesafe kuralına uyulması halinde maske kullanımı zorunluluğunun kaldırılabileceğini belirten Erdoğan, “Sosyal mesafe gündemimizde yerini koruduğu zaman arada mesafe konulması halinde maskeden de kurtulmak mümkün olur. 1,5 metreye dikkat edildiği zaman maskeden de kurtulmak mümkün ama sosyal mesafe şart. Bakanımız kısa bir süre sonra bununla ilgili açıklama yapacak. Şu şartlarda maskeyi de çıkarabiliriz diye. 1,5 metre gibi mesafeyi aramızda koruduğumuzda maskeyi çıkarabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

'BEN 3 AŞIMI OLDUM'

Türkiye'ye aşı sevkiyatının devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Ciddi manada aşımız geliyor. Aşılarımızın gelişiyle birlikte 50-55 yaş üstüne de yoğun bir şekilde yapmaya başlayacağız. Aşılarla birlikte ciddi manada korunma sürecini tıbben de olmuş olacağız. Ben 3 aşımı oldum, bir de antikor yükseldi mi yükselmedi mi bununla ilgili adımı attım” diye konuştu.

Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceğini dile getiren Erdoğan, “Anayasa çalışmamızı yapan ekiple bizim heyetimiz konuşacak bir değerlendirmemizi yapacağız 128 madde üzerinde. Bu çalışmayı yaptıktan sonra ilave edilmesi gereken çıkarılması gereken ne gibi maddeler vardır bunları konuşacağız. Tamam dediğimiz zaman da Devlet Beye de sunacağız. Cumhur İttifakı'nın bu ortak çalışmasıyla ne gibi eksikler var bunlara bakacağız. Ortaklaşa bir çalışmayı yürütelim istiyoruz” dedi.

'MİLLETİMİZ KOALİSYONLAR DÖNEMİNE DÖNMEK İSTEMİYOR'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden parlamenter sisteme dönüş olmayacağını belirten Erdoğan, “Parlamenter demokrasi artık bizim için mazi oldu. Hiçbir istikrarı olmayan koalisyonlarla iç içe sürekli zararda olan dönemleri yaşadık. Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor, netice de alamıyor. Koalisyonlar dönemine dönmeyi milletimiz istemiyor” ifadelerini kullandı.

Tek başına iktidar oldukları için hızlı karar aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Yaptığımız çalışmalar, yatırımlarımızla, kişi başına milli gelirle, gençliğe verdiğimiz önemle, attığımız adımlarla Türkiye bir değişim dönüşümü yaşadı. 26 havalimanı vardı Türkiye'nin 57 havalimanına çıktı. Bu Türkiye'nin refah düzeyinin yükseldiğinin alametiydi. Bunu biz çok partili dönemde yapmadık, tam aksine AK Parti iktidarıyla bunu gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

'MERKEZ BANKASI’NIN PARALARI NEREYE GİTTİ DİYE SORULUR MU, BUNLARI HESABI KİTABI YOK'

“Koronavirüs salgınında hızlı kararlar alabildik. Atatürk Havalimanı'nın içinde 1008 odalı bir hastaneyi kurduk. Sancaktepe'ye de bir hastane yaptık. Bunlar 45 günde yapıldı” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“'128 milyar dolar nereye gitti' diye soruyorlar. 'Merkez Bankası’nın paraları nereye gitti' diye sorulur mu? Bunlar maalesef sorma hakkını kendinlerinde görebiliyorlar. Bunların hesabı kitabı yok, bunlar anlamaz işlerden. Bu kadar yatırımlar, geçirdiğimiz depremler, felaketler. Bu harcamaları nereden yaptığınızı soran oldu mu?”