Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Adana Stadyumu'nun açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göz kamaştıran bu tesisi 162 milyon liralık yatırımla hayata geçirdik. Adanaspor ve Adana Demirspor maçlarını artık burada oynayabilecekler. Her iki kulübümüze de şimdiden başarılar diliyorum. Yeni stadyumun da motivasyonuyla Adanaspor ve Adana Demirspor'un başarı grafiklerini daha da yükselteceklerine inanıyorum” diye konuştu.

“Eski Türkiye'de gençlerimizin enerjileri çatışmalarla, gerilimlerle, ülkemize hiçbir yararı olmayan tartışmalarla harcanıyordu” diyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

GENÇLER 1960 DARBESİNE GİDEN SÜREÇTE FİGÜRAN OLARAK KULLANILDI

Hatırlayınız gençlerimiz 1960 darbesine giden süreçte figüran olarak kullanıldı. Aynı şekilde 1970'lerde heba olan yine bu ülkenin gençleriydi. PKK'dan, FETÖ'ye, DEAŞ'tan DHKP/C'ye kadar birçok karanlık yapı, farklı değerlerimizi istismar ederek hep gençlerimizi ağına düşürmenin peşinde koştu. Milletimize benzer acıları yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur.

EYLEMLERİN BAŞINI MARJİNAL ÖRGÜTLER ÇEKİYOR

Son dönemde üniversitelerimiz üzerinde oynanan oyunları çok yakından takip ediyoruz. Marjinal örgütlerin, kadrolu militanlarının başını çektiği bu eylemlerin amacı ne demokrasidir ne hukuktur ne de özgürlüktür.

Bu provokasyonların gayesi ülkemizin dikkatini dağıtarak özellikle Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara son 18 yıldır fırsat vermedik. İnşallah bundan sonra da vermeyeceğiz. Gençlerimizin arasına nefret ve nifak tohumu ekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda devletimizin kurumlarıyla beraber elbette ailelerimize de çok önemli görevler düşüyor.

AİLELERİMİZİN EVLATLARINA SAHİP ÇIKMASINI İSTİRHAM EDİYORUM

Ailelerimizden evlatlarına sahip çıkmalarını, her biri ülkemiz için bir cevher olan bu gençlerimizi profesyonel provokatörlerin ellerine terk etmemelerini istirham ediyorum. Biz de devlet olarak gerekeni yapacak, gençlerimize sunduğumuz imkanların hem sayısını hem de kalitesini yükseltmeye devam edeceğiz. İnşallah gelecekte gençlerimizin adını daha çok duyacak, başarılarını daha çok konuşacak, onlarla daha fazla iftihar edeceğiz.

ESKİ STADIN YERİNE MİLLET BAHÇESİ YAPILACAk

Açılışını yaptığımız Yeni Adana Stadyumu'nun bu vizyonumuzun en güzel örneklerinden biri olduğu kanaatindeyim. Bu güzel tesisin, kısa sürede Adanamızın gurur abidelerinden biri haline geleceğine inanıyorum. Bu düşüncelerle sözlerine son verirken stadyumun şehrimize, kulüplerimize, futbolcularımıza ve sporseverlere hayırlı olmasını diliyorum. Stadyumun inşasını gerçekleştiren TOKİ başta olmak üzere bu eserin şehrimize kazandırılmasında katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Eski stadyumu inşallah millet bahçesi olarak düzenleyip Adanalıların hizmetine sunacağız.

PEYZAJ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİNDE EKSİKLİK VAR

Tabi burada Sayın Bakan'a (Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu) bir şeyi hatırlatmak istiyorum. O da peyzaj ve çevre düzenlemesinde şu anda belli bir eksikliğin olduğunu ekranda izledim. Dolayısıyla süratle burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla da el ele vermek suretiyle stadyumun etrafındaki peyzaj ve çevre düzenlemesini bitirmemiz buraya ayrı bir güzellik katacaktır.