CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici 'nin ziyarete dair Cumhuriyet'ten Ayşe Sayın'a yaptığı açıklama şöyle:

"Ben bu randevu talebini 25 Haziran'da seçimin hemen ardından iletmiştim. Randevu bugüne verildi. Görüşmeden Kemal Kılıçdaroğlu'nu da bilgilendirdim. Sonrasında da görüşmeyle ilgili kendisine bilgi verdim. Tamamen bir nezaket ziyaretiydi. Kendisini tebrik edip baraşılar diledim. Bunun dışında özel bir gündemle yapılmış görüşme değildir."

CHP'DE 'TEBRİK' TARTIŞMASI 

24 Haziran seçimlerinin ardından CHP 'de, Erdoğan'ı 'tebrik etme' konusunda görüş ayrılığı yaşanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan’ı tebrik ettiniz mi?' sorusuna "Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Yasama-yargı-yürütmeyi kendine bağlayan biri tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Bir partinin genel başkanı mahkemelere hakim tayin ediyor. Nesini tebrik edeyim?" yanıtını vermişti. 

"BEN BUNU DOĞRU BULMUYORUM" 

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ise seçimin ertesi günü Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etmişti. İnce, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında bu konu ile ilgili  "Sayın Erdoğan'ı seçimden sonra aradım kutladım. 'Niye kutladın' diyenler oldu bizim mahalleden. Bakın, 26 milyon kişi Erdoğan'a oy vermiş. Bu insanların hiç hakkı yok mu? Öyle bir şey olmaz. Ben bunu doğru bulmuyorum. Ben o 26 milyon insanı ikna etmek istiyorum, onlar benim ülkemin insanları. Bir dahaki seçimde onlardan oy isteyeceğim. Onlar tercihini Erdoğan'dan yana kullanmış, o insanların hatırı yok mu? O insanlar birini seçmişse, o insanların seçtiği kişiyi ben kutlarım."