Deniz Baykal ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme sona erdi.

Baykal, Dışişleri Bakanlığı konutunda gerçekleşen görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

Meclis’te geçici bir başkan olarak, Meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı çerçevesinde bu görüşme gerçekleşti. Görüşme aniden gerçekleşmiştir. Bu sabah bu şekillendi. Sayın Cumhurbaşkanının böyle bir görüşmeyi gerçekleştirmek istediği ifade edildi.
Onun üzerine ben Antalya’dan geldim ve Cumhurbaşkanı ile ayrıntılı, kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki siyaset döneminde TBMM’nin gündemi, çalışma konuları, Türkiye’nin önündeki sorunlar ayrı ayrı kapsamlı bir şekilde konuşuldu.

KOALİSYON KONUŞULDU MU?


Burada benim bir koalisyon görüşmesi yapma konumum yok, olamaz. Ben milletvekiliyim. Partiler var, partilerin genel başkanları, yetkili organları var. Onlar çeşitli hazırlıklar yapıyorlardır, umarım, tahmin ederim. Benim o çalışmaların herhangi birisiyle ilgili somut girişimim söz konusu olamaz.

Elbette Türkiye’de ne yapmak lazım, nasıl yapmak lazım, bu konularda genel, parlamentoda uzun süre görev yapmış milletvekili sıfatıyla sayın cumhurbaşkanı ile bir karşılıklı değerlendirme yaptık.

MUHALEFETİN KOALİSYON OLUŞTURMASINA İTİRAZI YOK


Özel bir talebi yok, ama ben bazı tespitler yaptım tabi. Bir an önce istikrarın sağlanması, bir çözümün bulunması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahip olduğumuzu gördüm. Bende bir an önce Türkiye bu belirsizlik dönemini aşmalı anlayışındayım. Her türlü koalisyona açık bir durumda olduğunu gördüm.

Muhalefetin koalisyon oluşturmasına itirazı olmadığını gördüm. Ben bu aşamada olması gerektiği gibi sayın Cumhurbaşkanı’nın bir an önce hükümetin oluşması anlayışı içinde olduğunu, olası bütün modelleri değerlendirmeye oluşlu yaklaşacağı izlenimini edindim.