Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık'ta yapılan operasyonun asla masum, rutin bir operasyon olmadığını iddia etti. Erdoğan, "Örgüt hiyerarşisi içerisinde bir yargı darbesi yapılmak istendi" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'ndaki çalışma ofisinde uygun gördüğü bazı gazeteci ve yazarları ağırladı. Başbakan Erdoğan burada gündemle ilgili bir konuşma yaptı.

Konuşmasında 17 Aralık operasyonuna değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu olayın olumlu bir yönü varsa, o da devlet içine sızmış, paralel devlet olma heveslisi bir örgütün neler yapabileceğinin tüm millet tarafından açıkça görülmesi oldu. Bu sürecin bana göre en önemli kazanımı budur" dedi.

"Bu süreçte örgütsel mantık içinde, örgüt içi hiyerarşi gözetilerek Türkiye'de bir yargı darbesi yapılmak istendi" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: "Biz bunu gördük. Egemenlik milletten alınıp, yargıya devredilmeye çalışıldı. Biz bunu gördük. Biz buna karşı çıktık ve karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; Türkiye'de hükümetler sadece sandıkla göreve gelirler, sandıkla da görevlerinden giderler. Millet iradesi dışında hiç bir gücün hükümet değiştirmesine asla izin vermeyeceğiz."

'KUŞ KATLİAMI YAPILMAK İSTENMİŞTİR'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe'deki konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Yolsuzluk kisvesi altında yapılan, aslında çok farklı boyutları olan bu operasyon asla masum, rutin bir hukuk işlemi değildir. Hukuki operasyon görünümlü bir paketin içine birbirinden çok farklı hedefler konulmuş, bir taşla bir kaç kuş vurmak değil, adeta kuş katliamı yapılmak istenmiştir.

'İSTİKRARIN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

İçeride ve dışarıda çıkarları zedelenenlerin hükümeti hedef aldığını iddia eden Başbakan Erdoğan "Türkiye'nin geleceğinin karartılmasına, istikrarının bozulmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

'VESAYETİN BİTMESİ İÇİN 11 YIL ÇALIŞTIK'

28 Şubat sürecinde de benzer bir operasyon gerçekleştirildiğini savunan Erdoğan, "Bazı STK'lar, medya ve sermaye kuruluşları dönemin siyasetini dizayn ettiler. Bu dönem AK Parti ile sona erdi. Milli iradenin güçlenmesi, vesayetin sona ermesi için 11 yıl çalıştık" dedi.