Erzurum mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, Kürdistan’ın Kuzey Irak’ta olduğunu ve isteyenlerin oraya gidebileceklerini söyledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘VATAN BÜTÜNDÜR BÖLÜNEMEZ’

 Milli mücadelemizin ateşi Erzurum’da yakılmıştı. Erzurum Kongresi’nde ne denmişse Kurtuluş Savaşı’nda o yapılmıştır. Erzurum Kongresi’nin 100. yıldönümünü de coşkuyla kutlamanın yanında gelecek nesillere kalacak eserler ortaya koymalıyız. Unutmayın vatan bir bütündür bölünemez.

İlkemizi bir asır önce buradan haykırmıştır. Manda ve himaye yani vesayet kabul edilemez şiarını bir asır önce Erzurum’da tüm dünyaya ilan etmiştik. Ama birileri ne diyor? Ülkemizde bölücü terör örgütünün desteğinde olanlar ne diyor? Bu ülkeyi bölemeyecekler. Kürdistan Kuzey Irak’ta çok seviyorlarsa oraya gitsinler. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Ya huyundan ya suyundan bir yerden kapacak. CHP ile kol kola olan onlar gibi olacak. Aynı şekilde İYİ Parti ile HDP ile…

‘MEZARA KADAR YÜRÜYELİM’

Bunlar bir ittifak oluşturmuşlar. Bizim ittifakımızı adı Cumhur İttifakı. Nerede başladı? 15 Temmuz’da başladı. Temennim odur ki pazara kadar değil mezara kadar yürüyelim.

‘ERZURUM’A 24 KATRİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK’

Bugüne kadar Erzurum’a 24 katrilyon lira yatırım yaptık. Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından olan Atatürk Üniversitesi bünyesinde Açıköğretim Fakültesi’ni kurduk. Sağlıkta 24’ü hastaneden oluşan toplam 94 adet tesisi şehrimize kazandırdık. 1200 yataklı Erzurum Şehir Hastanesi’ni inşallah kuruyoruz. Erzurum şehir hastanesi konforu ile tanışacak.