Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi teamüllere uymayarak hükümeti kurma görevini seçimden 2. Çıkan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na vermeyebileceği iddia edildi.

Erdoğan, dün ‘Milli Mirasımız ve Gelecek Tasavvurumuz’ temalı Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda ku konuda konuştu. Erdoğan, hükümet kurma görüşmeleriyle ilgili konu açtı ve kendi düşüncesinin 2 aylık seçim hükümeti kurulması yönünde olduğunu söyledi.

Bu sırada Erdoğan’a bir not uzatıldı. Önüne gelen notu konuklarıyla paylaşan Erdoğan, notta CHP tarafından Kılıçdaroğlu’nun görevi almak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gidebileceği yönünde bir açıklama yapıldığı bilgisini paylaştı. Bunun ardından Erdoğan’ın, bundan sonrası için önündeki seçeneklere ilişkin konuklarına bilgi verdiği öğrenildi.

Bazı konuklar, Erdoğan’ın sözlerini Kılıçdaroğlu’na görev vermeyeceği iması olarak algıladı ve bunu gazetecilerle paylaştı. Ancak Cumhurbaşkanlığı kaynakları, “Sayın Cumhurbaşkanı önündeki ihtimalleri sıraladı. Bunlardan birinin de Kılıçdaroğlu’na görev vermemek olarak açıkladı. Bunu değerlendirdiği ihtimallerden biri olarak söyledi” bilgisini aktardı.

Erdoğan Rize seyahatinde de bir gazetecinin, “Daha önce Kılıçdaroğlu’na görev verebileceğinizi söylemiştiniz. Hâlâ aynı noktada mısınız?” sorusuna da “Artık şartlar değişti” yanıtı vermişti.

YSK da dün aldığı bir kararla seçim kararı alınınca seçimi 90 günden önce yapma yetkileri olduğuna karar vermişti. Gelişmeler Erdoğan'ın Ekim sonunda erken seçim planladığına işaret ediyor.

3 DÖNEM KURALI DA KALKIYOR

AK Parti 'de MKYK üyelerinin büyük bölümünün de 3 dönem kuralının kaldırılmasının doğru olacağı yönünde görüş bildirmeleri üzerine Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, oluşturulacak bir komisyonun bu konudaki değişikliğin nasıl olacağına ilişkin çalışma yapmasını istedi.

Daha önce 3 dönem kuralına takılan birçok önemli ismin de yeniden aday olacağı belirtildi.