CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Bir haksızlığa uğradıysanız size birilerinin hakkınızı teslim etmesi lazım. Çünkü adalet mülkün temelidir. Ünlü bir düşünür 'Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış birinin susuzluğunu gidermeye yetmez' diyor.

-Bir uyuşturucu baronu daha önce gözaltına alınmış, tutuklanmıştı. Ergenekon soruşturması sırasında bu kişi gizli tanıktı. Zekeriya Öz bunu çağırmıştı. Sonra tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı. Bir süre sonra bu uyuşturucu baronu serbest bırakıldı. Hakim şöyle söylüyor: İktidar partisinden biri beni sürekli aradı diyor. Devletin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söylüyor.

-Eren Erdem kaçacak diye içeride, uyuşturucu baronu dışarıda. Bu mudur adalet?

EREN ERDEM AÇIKLAMASI

-Eren Erdem olayında da gizli tanık var. Gizli tanık şunu diyor. Erdem'e beni gizli tanık olarak buldular, 'senin aleyhinde konuşursam benim vergi borçlarımı kapatacaklar' diyor. Bu baskıyı yapan savcıysa o savcının derhal görevden alınması lazım. Sonra bu gizli tanık gelip diyor ki, ifade vermem istendi. Psikolojim bozuktu diyor. 7 Ocak'a kadar Eren Erdem bekleyecek. Adalete olan güven azalıyor.

-Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı için bir genç cezaevinde Berkay Ustabaş. Niçin? FETÖ borsasına verecek parası yok. İçeride dayısı yok. Arkasında Merkel, Trump yok. Doları yok. Sise Bingöl'ün cezaevinde kalamaz raporu var ama içeride. Niçin? Doları, parası, dayısı yok. Bunlar adalet dediğimiz kavramı yıpratan olaylardır.

"KATİLLERİ ERDOĞAN BIRAKTI"

Erdoğan, katilleri Suudi kralının isteği üzerine serbest bıraktı. Katillerin ellerini kollarını sağlayarak çıkmasına göz yumanlar cinayetin ortağıdır

"TÜRKİYE'Yİ BATI'NIN EGEMEN GÜÇLERİ Mİ YÖNETİYOR?"

'Faiz yükselsin' diyen Batı'nın egemen güçleriydi. 'Yükselmesin' diyen Erdoğan'dı. Ne oldu? Tam üç kat yükseldi. Türkiye'yi Batı'nın egemen güçleri mi yönetiyor, Saray'da oturan zat mı?

"AMELİYATLAR ZORUNLU OLMADIKÇA YAPILAMIYOR"

Bazı ameliyatlar zorunlu olmadıkça yapılamıyor. Şimdi ilaç sıkıntısı başladı. Bakın Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı'nın açıklaması: "Çok tercih edilen ağrı kesici 2-3 çeşit geliyor. Yeterince grip aşısı bulunamıyor." Niçin bulunamıyor? Kim yönetiyor bu ülkeyi? Niçin ameliyat yapılıyor? SMA hastaları var. SMA hastalığına yakalanmış birine ailesinin bakma olasılığı yok. İlacın bir dozu 125 bin dolar.

"AK PARTİ'YE OY VERİRSEN HARAMA ORTAK OLURSUN"

İsraf haramdır. AK Parti'ye oy verirsen harama ortak olursun. AK Parti hükümeti pahalı mazot, gübre, ilaç demektir. Emeklilikte yaşa takılmak demektir. Borç batağına sürüklenen esnaf demektir.