İsrail'e uygulanan yaptırımları ilk kez değerlendiren Başbakan Erdoğan, "İsrail her zaman şımarık oğlan rolünü oynadı. Bu süreci çok daha farklı yaptırımlarla takip edeceğiz" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "İsrail her zaman şımarık oğlan rolünü oynadı. Devlet terörü estiren bu ülkeye karşı kararlılık ortaya koyduk. Açıklanan rapor İsrail'in beklentilerine cevap veren bir rapor değil. Şu anda açıklananın da bizim açımızdan herhangi bir kıymeti yok. Biz adımı attık.

Yarın itibariyle biz diplomatik ilişkilerimizi ikinci katip seviyesine zaten düşürüyoruz. Aynı şekilde Türkiye'deki onların diplomatlarının da aynı seviyeye düşürülmesi, ticari ilişkilerimiz, askeri ilişkilerimiz, savunma sanayiine yönelik bunları tamamen askıya alıyoruz. Bu süreci çok daha farklı yaptırımlarla takip edeceğiz. Doğu Akdeniz bize yabancı değil. Gemilerimiz o sularda kendilerini çok sık göstereceklerdir" dedi.

"Gazze'ye gidecek misiniz" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "Gazze'ye ziyaret olabilir. Şu an kesin değil, Mısır'da karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

BDP'ye seslenen Erdoğan, "Parlamentoya gelmesini demokrasi açısından isabetli buluruz. Gelmemesi demokrasi açısından eksiklik değil. Kaybeden onlardır. Er veya geç geleceklerdir" dedi.

'ASKIYA ALDIK' SÖZÜ SAVUNMAYA YÖNELİK

Bu arada Başbakanlık kaynaklarından Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e yaptırımlar konusunda verdiği demeçle ilgili bir açıklama geldi. Açıklamada "Erdoğan'ın askıya aldık sözü ticari değil savunma alanına yönelik" denildi. (AJANSLAR)