Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Arjantin'de düzenlenen G20 zirvesi kapsamındaki görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan görüşmeden önce yaptığı kısa açıklamada, "Hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. İdlib'le ilgili dörtlü zirve önem taşıyor. İdlib'le ilgili atmamız gereken farklı adımlar var. Kısa da olsa İdlib'le ilgili görüşmeyi doğru buluyorum. Türk Akımı ile ilgili görüşmeler önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.​

Putin ise Erdoğan'a sorunlu konuların çözümü nedeniyle teşekkür etti.

Putin, Erdoğan’la yaptığı ikili görüşmede kendisine şimdiye kadar çözülemeyen sorunlara çözüm ürettiği için teşekkür ederek, Ankara’nın Moskova için güvenilir bir ortak olduğunu söyledi.

Putin, Arjantin’de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Erdoğan’a hitap ederek, “İstanbul’da bu yakınlarda yaptığımız görüşme sonrasında hala çözülmesi gereken konularla ilgili çalışıldığını gördüğümüz için sizlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Daha önce İstanbul’a geldiğinde Türk Akımı doğalgaz boru hattının deniz kısmının açılış törenine katıldığını hatırlatan Putin, “Türkiye, politikalarının bağısız olduğunu ve güvenilir bir ortak olduğunu bir kez daha doğrulamış oldu” ifadelerini kullandı.