Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'e asker gönderileceğini açıkladı.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan verdiği demeçte, gerilimi azaltma bölgeleri konusunda varılan anlaşma kapsamında Suriye'nin İdlib bölgesine asker konuşlandırılacağını ifade etti.

Almanya'ya ilişkilere de değinen Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini umduğunu dile getirdi.

Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanı, Rusya'yla varılan S-400 anlaşmasına rağmen NATO ile ilişkilerin de güçlü olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Reuters'e konuştu. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

"Gerekli olan bütün prosedür işledi bu adamlar henüz yargıda değil bunu bize verin niye vermiyorsunuz. Ülkemizde idam yok onları bize verebilirsiniz. 85 koliyi Obama döneminde verdik. PKK aynı şekilde örgütleniyor. ABD gibi adeta demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden bir ülkede teröristlerin verilmemesi bizi üzmektedir. Bizde herhangi bir terörist olunca hemen vermelerini istiyorlar bu adil bir yaklaşım değil. Bu yanlışı süratle giderir ve darbe girişiminde bulunan benim 250 vatandaşımın ölmesine neden olan, TBMM'yi bombalayan bu alçaklara karşı bizim atılması gereken adımları atmamıza yardımcı olması gerekir.

'TEZKERE ÇIKARSA FARKLI İŞLEYECEK'

Rakkada DEAŞ a karşı sizinle bu mücadeleyi veririz ama yarın terör örgütü ile anılmayın. Bu yanlış bir strateji. Bizim 27'sinde MGK toplantımız vardı 25'indeki gelişme nedeniyle görüşmeyi yarına aldık. MGK'yı yapacağız ardından Bakanlar Kurulunu yapacağız. Buradaki yaptırımlar neler olacak etraflıca görüşeceğiz. Yaptırımların zamanlamasını açıklamasını Bakanlar Kurulundan sonra hükümetimiz yapacaktır. Yol haritasının gereği neyse adımlarımızı atacağız. Tezkere çıkarsa, süreç farklı şekilde ilerleyecek."

'YEŞİLLER PARTİSİ'NİN BİZE SALDIRISINI ÖNEMSEMEM'

Yeşiller Partisi'nin bize saldırmasını önemsemem. Onların karakterinde olan bir şey. Sol grupların Türkiye'ye saldırmasını önemsemem, onlar saldırır. Merkel çok daha önemli bir politika gütmüştür. Merkel herhangi bir saldırıya girmemiştir. Bazı açıklamalar yaptım. Oradaki bütün soydaşlarımıza açıklamada bulundum. Türkiye düşmanlarına oy vermeyiniz dedim."