Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler kapsamında sürdürdüğü mitinglerine devam ediyor. 

Erdoğan'ın Ereğli'deki konuşmasından satır başları şöyle:

"Hatırlayın "kar yağar buram buram/Evim yok nerde duram/Söyle bir yarim olsa dereye çadır kuram." Evet biz de yarimiz Ereğli için çıktık geldik.

"Ak Parti 17 yıldır bu ülkeyi hep daha ileriye taşımanın gayreti içinde oldu. Ülkemizin önünü terör örgütleriyle nice tuzakla, oyunla önünü kesemeyeceğini görenler milletimizin aşına, işine saldırdı. Bunu da püskürttük. İstikrar ve gücen ortamına sahip çıktığımız müddetçe bu tür saldırılar bizi ne durdurabilir ne de yaralayabilir. 

"Bu partilerin bir kısmı CHP'nin ittifakında resmen var, bir kısmı fiilen var. Çünkü milletin karşısına çıkıp bu ittifakı söylemeye cesaret edemiyorlar. Cumhuriyetin kurucu olduğu parti CHP ülkemizin sırtına hançer saplamak için herkesle yatıp kalkan bir terör örgütünün emrindeki partiyle ittifak kurdu. Aynı şekilde adı İyi kendisi çelişkili parti de bu ittifakı güle oynaya kabul etti.

Bu sandıklardan patlatırcasına çok daha güçlü çıkalım. Kardeşlerim bizden Karadeniz Ereğlisi'nde bu güne kadar verilen hizmeti bundan sonra daha da iyisini verelim diye gayret ediyoruz. Ne olur oylarımızı böldürmeyelim, birilerine kaptırmayalım. Bu kardeşim 4 buçuk yıl daha ölüm olmazsa burada.Benim buradaki elim kolum her şeyim Erol Şahin'dir. Ben partinin başkanıyım aynı şekilde partimin buradaki başkanı da Erol Şahin olacak İnşallah. Arttık bu maskeli balonun bu matruşka oyununun bu bukalemun siyasetin sonu gelmiştir. Benim milletim bu karanlık oyunu Allah'ın izniyle sandıkta bozmaya hazır mı? 12 günümüz var unutmayın. Bunlar kesinlikle bu işi çözemeyeceklerini anlayınca kabahatlerini örtmek için konuyu basitleştirmeye, sulandırmaya çalışıyorlar.

"Türkiye'nin geleceğinin kararını vereceği gerçeğini saklamak için elinden geleni yapıyorlar. Ta Yeni Zelanda'dan tarihimize, kültürümüze olan düşmanlığı hem de en kanlı şekilde ortaya seriyor. (Erdoğan, Yeni Zelanda saldırısının görüntülerini ve Kılıçdaroğlu'nun konu hakkındaki açıklamalarını izletti) "İslam dünaysından kaynaklanan terör." Km diyor bunu? Bay Kemal. Buyurun bu ırkçı senatörden senin ne farkın var Bay Kemal. Allah aşkına söylüyorum CHP!'ye gönül veren kardeşlerim, bu adamın peşinden daha nasıl gideceksiniz? Bir Müslüman kalkıp da İslam dünyasını terörün kaynağı olduğunu söyler. Ne diyorlar YPG bize karar vermez diyor. Yine bir televizyon kanalında diyor. Kardeşlerim Anadolu yakasında duracakmışız, Avrupa Yakası'nda duramazmışız. Sen kimsin ya? 50 tane ibadette olan kardeşimizi kalleşçe öldürdü. Bunun hesabını vereceksin. Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa evvel Allah biz sormasını biliriz. 50 tane ibadetini yapan Müslümanı katledecek, sizin yasalarınızda böyle bir madde yok mu. Yahu bu insan hayatı ne kadar ucuz ya. Yasalarında böyle bir düzenleme yoksa yeni bir düzenleme yap, bu tür katillere ...

"İdamı kaldırdık, bana göre yanlış yaptık. Cezaevinde onları beslemek bana ağır geliyor.

"Buraya niye geldiniz ne işiniz vardı sizin burada ya. Bizim sizinle bir alıp veremediğimiz yoktu ki. Tek sebep biz Müslümanız.