Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İdam inşallah parlementodan geçer.  Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir. Batı'nın ne dediği değil milletimin ne dediği önemlidir.” dedi.

Erdoğan, Ankara'da yapımı tamamlanan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nın açılışında konuştu.

Musul operasyonu ile yeniden gündeme gelen Misakımilli sınırlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

MİSAKI- MİLLİ

"Misakı-milli diyorum ya, Gazi Mustafa Kemal bir Misakı-milli çizgisi çizmişti, birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben tarih dersi veriyorum, incele, bak, ne var o Misakımilli'de? Ben Lozan dedim, rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsun? Burnumun dibindeki adalar, bağırıyoruz, çağırıyoruz bu adalar bizimdi, bu adalarda bizim eserlerimiz var, tarihimiz var, camilerimiz var, kervansaraylarımız var. Rahatsız oluyor adam. Niye rahatsız oluyorsun? Bunların altına kim imza attıysa sorumludur sorumlu.

'İDAM İNŞALLAH PARLEMENTODAN GEÇER'

Niye benim ülkemi karıştırıyorlar. Benim vatandaşımızın verdiği vergi ile alçaklar kansızlar ortaya çıkıyor. İşte bundan dolayı, onlar alçak ve kansız. İdam inşallah parlementodan geçer. Yakın yakın... Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir. Batı'nın ne dediği değil milletimin ne dediği önemlidir.