HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Erdoğan'ın Demirtaş hakkında kullandığı sözlerle ilgili bir mesaj göndedi. Erdoğan'a yanıt veren Yüksekdağ, " AKP Genel Başkanı’nı, HDP Eş Genel Başkanı’na “terörist” demeden önce bölgesel ve küresel terör örgütleriyle yaptığı işbirliğinin hesabını vermeye çağırıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Alman'yada gazetecilerin sorularını yanıtlarken demirtaş'ın tutukluluğuna ilişkin' terörist' demişti. Erdoğan'a bir tepki de Kandıra 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ'dan geldi.

Yüksekdağ mesajında şu ifadeleri kullandı:

AKP Genel Başkanı, demokratik siyasetin meşru yollarıyla başa çıkamadığı halkların iradesini hapsederek boğacağını sandı, yanıldı. Şimdi ise bütün dünyaya kendisini ve ülkesini rezil etmek pahasına ucuz ve eğreti yaftalamalarla, hakaretlerle durumu kurtarmaya çalışıyor. Ama görüldüğü gibi daha da batıyor.

Selahattin Demirtaş ve HDP, gayrimeşru hale gelmiş siyasi iktidar karşısında meşrutiyetin ve haklılığın sembolü olmuştur. Demirtaş 6 milyon insanın iradesidir. Her türlü hakaret ve çamur atma faaliyeti bu iradeye çarpıp dönecektir.

Bu saldırı da diğerleri gibi gerçeğin güneşini karartamayacaktır. AKP Genel Başkanı’nı, HDP Eş Genel Başkanı’na “terörist” demeden önce bölgesel ve küresel terör örgütleriyle yaptığı işbirliğinin hesabını vermeye çağırıyoruz.