Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeşilay iftarında konuştu. Koalisyon tartışmalarına değinen Erdoğan, "Meclis’te çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa sürede kurulması temennimdir. Hükümetin kurulamaması halinde yapılacak işlemler de tarafımdan adım adım hayata geçirilecektir,” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Meclis’te çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa sürede kurulması temennimdir. Tüm siyasi partilerimizi bu konuda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Türkiye’nin önünde çok ciddi sorunlar, alınması gereken çok önemli kararlar var. Bu yükün altından kalkabilecek güç, dirayet ve kararlılıkla bir hükümet kurulması arzusundayım.

“Azınlık hükümetinin böyle bir imkana sahip olamayacağına inanıyorum. Aynı şekilde gündemimizdeki kritik meselelerde asgari bir anlayış birliği sağlayamamış partilerin kuracağı hükümetin de ihtiyacımız olan çözümleri üretemeyeceği kanaatindeyim.

“Hükümetin kurulamaması halinde yapılacak işlemlerde tarafımdan adım adım hayata geçirilecektir. Türkiye’nin hükümet meselesi ile karşı karşıya kalmasını asla arzu etmezdim.

“Milletimiz 7 Haziran’da görüşünü ortaya koydu. Eğer parlamento çözemiyorsa çözecek olan milletimizin ta kendisidir. Kimse milletimizden korkmasın çekinmesin.

“Yaşanan her gelişme bizim tespitlerimizin doğruluğunu teyit ediyor. Bu konudaki tekliflerimiz sağduyulu bir şekilde değerlendirilir umarım.”