Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası ilk kez, ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'nde kameraların karşısına geçti ve yeni hükümete dair önemli mesajlar verdi. Erdoğan, dün Deniz Baykal ile yaptığı görüşmeye de değindi.

"HÜKÜMET BİR AN ÖNCE KURULMALI"

Erdoğan, "Hükümet bir an önce kurulmalı. Türkiye'yi hükmetsiz ve başsız bırakanlar tarihimize hesap veremez. Herkes egolarını bir kenara bırakmalı, bir an önce hükümet kurulmalı, süreç devam etmelidir. Kimse hangi siyasi olursa olsun 'ben' deme hakkına sahip değil. 'Biz' demek zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Seçimlerde ortaya çıkan tablonun Türkiye'nin hükümetsiz kalması anlamına gelmediğini dile getiren Erdoğan, "Türkiye, seçim gününe kadar başka bir tablo ile karşı karşıyaydı, pazartesi gününden itibaren başka bir tablo ile karşı karşıyadır. Bu dönemi en sağlıklı, en hasarsız şekilde geçirebilmemiz için tüm siyasi partileri serinkanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluk almaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

DENİZ BAYKAL İLE YAPTIĞI GÖRÜŞME

Bu süreçte üzerine düşen görevi yapacağının altını çizen Erdoğan, dün CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile yaptığı sürpriz görüşmeye de şu sözlerle değindi:

"Dün Deniz Baykal ile bir görüşme yaptık. Ben üzerime düşen ne ise onu yapacağımı kendisiyle paylaştım. Devam eden yatırımlarımız var, bunların aksamaması lazım. Bu aksamalar milletime kaybettirir."

Erdoğan, seçim sürecinde Batı medyası tarafından ağır eleştirilere maruz bırakıldığını ifade ederek, "Batı'nın şahsıma yönelik tüm çirkin, agresif, seviye kaybına uğramış açıklamalarını çirkin bulduğumu açıklamak durumundayım. Tahammülsüzlükleri doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.