Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’a giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hürriyet’ten Akif Beki, Erdoğan’ın gazetecilerin sorularına verdiği yanıtları derlediği haberinde, Erdoğan'ın Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in Hrant Dink cinayeti kapsamında tutuklanmasıyla ilgili olarak, "O hadisede, kasti olarak işlenen bir cinayet var ortada. İhmalle ilgisi yok," dedi. Ayrıca Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya yönelik eleştirilere Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı da dahil ederek "Kendilerine çeki düzen versinler" de dedi.

PARALEL'DEN GİRDİ VE "DİNK CİNAYETİNİN İHMALLE İLGİSİ YOK" DEDİ

Erdoğan, "Ramazan Akyürek ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Paralel Yapı’nın Dink cinayetindeki rolüyle ilgili iddialar var?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Ben hukukçu değilim ama ihmal diye bir şeyi görmem mümkün değil. O hadisede, kasti olarak işlenen bir cinayet var ortada. İhmalle ilgisi yok. Bu işin bağlantıları ortaya çıktıkça daha da aydınlanacak bu mesele."

ERMENİSTAN SINIRI KONUSUNDA ÖNKOŞUL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin yönelttiği, 1915 Ermeni Soykırımı'nın yüzüncü yıldönümünde, "Ermenistan ve Ermeniler konusunda bir girişiminiz olacak mı? Sınır kapısının açılması gibi bir adım söz konusu olabilir mi?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Şartımız; Karabağ meselesinde adım atılmadıkça sınırları açamayız. Putin, Hollande ve Obama ile konuşmalarımızda "İlgilendik, ilgileneceğiz" diyorlardı. Fakat hiçbir netice yok."

BABACAN VE BAŞÇI'YA: KENDİNİZE ÇEKİ DÜZEN VERİN

BBC Türkçe'de yer alan haberde ise Erdoğan Merkez Bankası'nın faiz politikasını doğru bulmadığını yinelerken, "Bugünlerde yine bir talebi var, çağırıp konuşacağız tabii" dedi. Erdoğan olası bir görüşme tarihi konusunda ise bilgi vermedi.

Sözlerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı kastederek devam eden Cumhurbaşkanı, "[Erdem Başçı'nın] bağlı olduğu Sayın Bakan ile bunu konuştuk. Ama bakıyorum ki aynı durumdalar. Şimdi burada bu uyarılar yapıldığı halde artık biraz kendine çeki düzen ver" diyerek sözlerine devam etti.