Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde açıklamalarda bulundu.

İMC TV'nin haberine göre, Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİ

“Ziyaret vesilesiyle, iki ülke arasında mükemmel ilişkilerin her alanda daha da geliştirilebilmesi için atılacak adımlar nelerdir, bunları ele alma fırsatını bulduk. Suudi Arabistan’la bölgesel konuları da aramızda değerlendirdik.

“Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel konuları ele alırken tabii ki en önemli adım ikili ilişkilerde Stratejik İşbirliği Konseyi kurulması kararının alınması oldu

YENİ ANAYASA

“Biliyorsunuz, bu arama konferansları, özellikle daha çok akademisyenler arasında veya o konuyla ilgili hakikaten dağarcığında bir şeyler olan insanların olduğu toplantılardır.

“Biz bunu daha geniş tutup, halkla yapalım diyoruz. Yani vatandaşla temas kurmak suretiyle, vatandaşın o konuda ne düşündüğünü, toplumsal bir mutabakatın sağlanabileceği bir arama konferansı, zemin olacaktır.

DAVUTOĞLU-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ 

“Bu temaslarıyla ortaya bir hamur çıkacaktır. Benim Beştepe’de devam ettireceğim çalışmalar var. Bu alanda konuşulacak kimler varsa; gerek akademi dünyasında, gerek medyada, siyaset bilimcisi, kim varsa, onlarla konuşacağız.

“Bundan sonra istiyoruz ki Türkiye bunları tartışır hale gelsin. Vatandaşlar başkanlık siteminin ne olduğunu bilmiyorsa, ortaya bir netice çıkmaz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

“Şu anda gelişmiş ülkelerin kahir ekseriyetinde bu sistemi, partili başkan olduğunu görüyoruz. Bizler de Beştepe’de bu alanda konuşacak akademisyen, medya dünyasından kimler varsa hepsini dinleme fırsatı bulacağız.

“Üniter sistemli başkanlık baktığımızda var. Hitler Almanyası’na baktığımızda da bunu görürsünüz. Başka ülkelerde de görürsünüz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Yeter ki bütün mesele başkanlık sisteminin uygulamasında halkını rahatsız eden bir yapısı olmasın.

“Şu anda da ‘Başkanlık sistemleri de A’dan Z’ye pirüpaktır’ diyemeyiz ama diğerlerine kıyasla baktığımız zaman parlamenter demokrasiye göre onların çok daha başarılı olduğunu görüyoruz. Gelişmiş ülkelerin kahir ekseriyetinde başkanlık sistemini olduğunu görüyoruz. ABD’deki partili başkanlık sistemidir.”

HASAN KARAKAYI'NIN ÖLÜMÜ 

“Medya dünyamızda değerli kardeşim Hasan Karakaya’yı saat 01.00 civarında kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Mensubu olduğu Akit gazetesinin tüm mensuplarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

“Uzun bir dönemden beri Hasan Bey kardeşimle bir yol arkadaşlığımız vardı. Hemen her seyahatimde yanımda olan bir kardeşimdi. Güçlü bir kalemi olduğuna inanıyorum. Özellikle medya dünyasında fikir zenginliğinin, aniden gelişen cevaplarıyla yeri doldurulamaz bir kardeşim olduğunu düşünüyorum.

“Kendisine rahmet diliyorum. Yarın inşallah Fatih Camii’nde öğleyin cenaze namazını kılacağız, daha sonra Edirnekapı Şehitliği’ne defnedeceğiz. Medya dünyasına başsağlığı diliyorum.”