Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 10. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Kızılcahamam kampında konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında 'Abdullah Öcalan ile sadece ailesinin görüşebileceğini, resmi dilin Türkçe olduğunu, kamuoyu yoklamalarında herkesin idamın geri gelmesini istediğini' söyledi.

"MERKEL'E 'ZERDÜŞT HACCA GİDER Mİ?' DEDİM"

Erdoğan, "Kürt kardeşlerime sesleniyorum: Biz sizleri yaradandan ötürü seviyoruz. İnsanlıktan nasibini almamış terör örgütüyle aranıza gelin bir duvar örün, sizi istismar ediyorlar," derken, Almanya Başbakan'ı Angela Merkel'e de, "Çadır kuruyorlar, bölücü başının resmini asıyorlar. Para topluyorlar. Güya zekat topluyorlar. Kime gidiyor bu paralar, terör örgütüne gidiyor. Almanya 'da zekat ve hac organizasyonu yapıyorlar. Hiç Zerdüşt hacca gider mi?" dediğini ifade etti.

'RESMİ DİL TÜRKÇEDİR'

"Büyük bedeller ödenerek kazanılan Türkiye Cumhuriyet'i bizim namusumuzdur, şerefimizdir," diyen Erdoğan, "Ben tek dil ve tek din diye bir ifade kullanmadım. Hiçbir yerde kullanmadım. Bunlar hepsi zenginliktir. Biz resmi dilimiz Türkçe'dir dedik. Resmi dilin Türkçe olduğunu savunuyoruz. Ama herkes anadilini konuşabilir," dedi.

ERDOĞAN 'KUZU KEBAP' VURGUSUNU YİNELEDİ

"Terör örgütü şimdi de cezaevlerindekileri ölüme sürüklüyor. Açıkça söylemek zorundayım. Onları zorla açlık grevine, kendin de kuzu kebap ye, sonra 2 ay önceydi de. Şimdi de aynısın, şimdi de restoranlarda. Aynısını köşe yazarları da hala yazıyor," diyen Erdoğan  2 kişinin ölüm orucunda olduğunu belirterek, "Yok, ölüm orucunda olan kimse yok, yalan yazma," dedi.

"KAMUOYU ARAŞTIRMALARINDA HERKES 'İDAM GERİ GELSİN' İSTİYOR"

"Bunu bize şantaja döndürmeyin," diyen Erdoğan, "Siz böyle yapıyorsunuz diye terörist başını oradan çıkarıp evine göndermeyiz, yok öyle bir şey. Kamuoyu araştırmalarında herkes idam geri gelsin istiyor," dedi.

ERDOĞAN 'AVUKATLARI ÖCALAN'LA GÖRÜŞEMEZ' DEDİ

"Terörist başı ile ailesi ve yakınları görüşmek istediği sürece görüşmeye devam edebilirler, bunda bir sakınca yoktur," diyen Erdoğan, "Ama avukatları konusunda aynı şey geçerli değil," açıklamasını yaptı.