Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, HDP’ye oy verenler için “terörist” ifadesini kullanmadığını söyledi.

Erdoğan, “Ben, HDP’ye oy verenlere kalkıp da terörist nerede demişim bunu ispat etsinler. İspat ettikleri anda ben ne gerekiyorsa onu yaparım” diye konuştu.

Belediyelere atanan kayyımların başarı olduğunu savunan Erdoğan, “Kayyumların başarısını görmemek bakar kör olmaktır. Bunun en güzel örneği, Diyarbakır’dır” dedi.

“Geçmişte yaşananlar çok önemli bir ders” diyen Erdoğan, “31 Mart’tan sonra benzer şeyler yaşanırsa işi anında yargıya götürür, kayyumlar için yolu açarız” ifadelerini kullandı.

‘CUMHUR İTTİFAKI, YENİDEN İNŞA İÇİN BİR ŞANS’

Baz anketlerde manipülasyon yapıldığını söyleyen Erdoğan, “Bazı anketlerin manipülasyon için kullanıldığına şahit oluyoruz. Bundan 5-6 seçim öncesi anket ciddiyetleri kalmadı. Biz kendimiz yapıyoruz” şeklinde konuştu.

MHP ile kurdukları Cumhur İttifakı’nı “muazzam dönüşümün ana ekseni” olarak nitelendiren Erdoğan, “Cumhur İttifakı ülkemizin yaşadığı bu muazzam dönüşümün ana eksenidir. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin yeniden inşası için bir şanstır” dedi.

‘YARGI BIRAKTI, NEREDE BU ADAM?’

FETÖ soruşturmaları ve davalarına değinen Erdoğan, “2019’da bugün itibarıyla 3 bin 306 FETÖ operasyonu yapıldı. Bu yıl 7 bin 416 gözaltı ve bin 385 tutuklama işlemi gerçekleşti” diye konuştu.

Bazı serbest bırakma kararını eleştiren Erdoğan, “Bunların bir tane meşhur ahlaksızı var, yargı adli kontrolle serbest bıraktı. Nerede bu adam? Hem suçlu buluyorsun hem de serbest bırakıyorsun. Aynı şekilde Can Dündar bu adam vatan haini. Zaman gazetesinin başındaki adam bırakıldı, kaçtı gitti” dedi.