Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği referandumuna 1 gün kala İstanbul Tuzla'da konuştu. "Hayır' diyeni anlayışla karşılarım ama 'hayır'la 'evet'i aynı kefeye koyamam diyen Erdoğan,"Eğer bunlara hepsini aynı yerde tartacak olursak niye bu kadar mücadele veriyoruz ki" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Kandil 'hayır' diyorsa, bölücü başının olduğu İmralı 'hayır' diyorsa, Pensilvanya'daki şarlatan 'hayır' diyorsa demek istikametimiz doğru değil mi? Yarın bir de sandıktan Allah'ın izniyle evetler patladığı zaman ne olacağını düşünün.

Anayasa değişikliği milletimize hem kendisinin hem çocuklarının geleceği için çok önemli bir yönetim sistemi teklif ediyor. Buna karşı çıkanlar dikkat ediniz, kendileri hiçbir teklif getirmiyor, sadece 'olmasın, yapılmasın, değişmesin' diyorlar. Siz bu kafayı çok iyi tanırsınız. Bunların ülkenin ve milletin hayrına dikilmiş bir tek ağaçları, üst üste konulmuş iki tuğlaları yoktur. Her şeye karşı çıkmayı, her şeye şimdi olduğu gibi 'hayır' demeyi siyaset sanıyorlar. Neye hayır dediklerini bilmedikleri için de sürekli saçmalıyorlar.

DAVUTOĞLU'NA: BAZILARI EVET DİYEN DE, HAYIR DİYEN DE KARDEŞİM DİYOR

Yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. Bazıları şöyle diyor, 'evet' diyen de 'hayır' diyen de, kardeşim. 'Hayır' diyeni anlayışla karşılarım ama evetle hayırı aynı kefeye koyamam, aynı kefede, aynı torbada nasıl durur, olur mu böyle bir şey? Anlayışla karşılarız o ayrı mesele. Niye? Demokrasi bu. Ama eğer hepsini aynı yerde tartacak olursak neden bu kadar mücadele veriyoruz ki? Değil mi? 

'DÜNYADA BU UZUNLUKTA KÖPRÜ YOK, BATI ONDAN DOLAYI ÇILDIRIYOR'

Siz bu kafayı çok iyi tanırsınız, bunların ülkenin hayrına dikilmiş bir tek ağaçları yoktur. Hayır demeyi siyaset sanıyorlar, neye hayır dediklerini bilmedikleri için sürekli saçmalıyorlar. Bunlar dünyanın bir numarası olacak havalimanına da hayır diyorlar. Çanakkale Köprüsü'nün iki kule arası mesafe 2023 metre! Dünyada bu uzunlukta köprü yok. O da bir numara. Biz ilklerin ülkesiyiz. Batı ondan dolayı çıldırıyor.

18 maddenin içinde olmayan şeyleri bu adam söylüyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ülkemizin gelişmesi için ihtiyacı olan istikrar ve güven ortamını güçlendirecektir. Niye bizimle birlikte çalışmadın (Kılıçdaroğlu)?

"EVETLE HAYIR DİYENİ AYNI KEFEYE KOYAMAM" 

"İhmal yok, rehavet yok, sandıklara yükleneceğiz. Yarın akşam inşallah bu millet kendi bayramını yapacak. Bazıları diyor ki, evet diyen de, hayır diyen de... Hayır diyeni anlayışla karşılarım ama hayırla eveti aynı kefeye koyamam. Eğer bunlara hepsini aynı yerde tartacak olursak niye bu kadar mücadele veriyoruz ki! Bu ülkenin geleceği için, bu ülkede bugüne kadar her önemli işte, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bu zihniyet hayır dedi mi? Marmaray, boğazın altından geçen o muhteşem esere bu zihniyet hayır dedi mi? 3 senede o Marmaray'dan 200 milyon insan geçti. Avrasya Tüneli'ni yaptık buna da hayır dediler. Şurada yanıbaşınızda Osmangazi Köprüsü ona da hayır dediler. Yahu siz neye "helal olsun ne güzel işler yaptılar" dediler mi?