Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya-Eskişehir hızlı tren hattının açılışı için trenle Eskişehir'e giderken çözüm sürecine ilişkin açıklamalar yaptı.

Radikal'den Deniz Zeyrek'in haberine göre, Erdoğan, "Çekilme sürecinin ne zaman tamamlanacağı?" sorusuna "net bir tarih olmadığı" yanıtını verirken, çekilme sürecinde 'suça karışmamış' PKK’lilerin evlerine dönebileceğini belirtti. Mevcut eve dönüş yasasının buna müsaid olduğunu söyleyen Erdoğan, bu çerçevede gerekli olması durumunda yeni düzenlemeler de düşünülebileceğini belirtti.

Basından çözüm süreci için önemli bir katkı beklediklerini vurgulayarak, "Basının benzinle değil suyla olayın üzerine gitmesini bekliyoruz" dedi.

'BAYRAK TARTIŞMASINDA MUHALEFETİN TAVRI İYİ NİYETLİ DEĞİL'

Erdoğan ayrıca Diyarbakır Newroz'uyla ilgili bayrak tartışmaları konusunda muhalefetin tavrının iyi niyetli olmadığını söyledi.

"KAMUOYU ALGISI İÇİN KOMİSYONLAR KURULABİLİR"

Sürecin devamında Hakikatler Komisyonu kurulması gibi bir niyetleri olmadığını da ifade eden Başbakan Tayyip Erdoğan, kamuoyu algısını olumlu etkilemek üzere yedişer kişilik komisyonlar oluşturulabileceğini ve bunların da yedi akademisyen, yedi gazeteci gibi farklı alanlardan yedişer kişilik komisyonlar olabileceğini belirtti.

Erdoğan bu komisyonlar için akıllarında isimler olduğunu ancak bunların değişebileceğini belirtti