Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bu hafta görüşebileceklerini açıkladı.

Cumhur İttifakı’nı bozmak isteyenler olduğunu ifade eden Erdoğan şunları söyledi:

“Cumhur İttifakı’nın hassasiyetleri son seçimlerde ortaya tam manasıyla çıkmıştır. Bizim birbirimize karşı olan dayanışmamız birbirimizle geleceğe olan yürüyüşteki hassasiyetlerimiz bunu da kıskanan bazı oluşumlar var. Bu oluşumların içerisinde her an değişik birçok şeyler olabiliyor. Bunun başında ana muhalefet var bunun yanında dağdaki terör örgütünü yanına alanlar var. Bütün bunları anlamamak için bir sebep yok. Biz Cumhur İttifakı’nı bozdurmamak noktasında kararlıyız. Hele hele bu yerel seçim ülkemiz için ciddi manada yedi düvelin ülkemize milletimize saldırdığı bir dönemde büyük önem arz ediyor. Şu anda teknik çalışmaları yürüten arkadaşlarımız var. Onlar bu çalışmalarını tamamlar tamamlamaz belki de bu hafta içerisinde biz Sayın Bahçeli ile bir araya gelebiliriz. Kendilerinin de şartları, durumu el vermesi halinde. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları değerlendiririz.”

FİDAN İDDİASI: ORALARI DA BİLGİLENDİRME ARZUSUNDAYIZ

Erdoğan, MİT Başkanı Fidan’ın ABD Kongresi üyeleriyle bir araya geldiği yönündeki iddialarla ilgili olaraksa, “Latin Amerika seyahatinden sonra tabii MİT Başkanımız oradan Kanada’ya ayrıldı ama Kanada’dan sonra böyle bir gelişme olmuş olabilir. Çünkü her an oraları da bilgilendirme arzusundayız. Fakat orada böyle bir bilgilendirmenin yapıldığından haberdar değilim ama Kanada seyahatinden haberdarım” şeklinde yanıtladı.

‘SAVUNMA BAKANI SORUMLU’

Son günlerin tartışmalı konularından biri haline gelen “Askerlik kısalacak mı?” sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Bana kesin neticeyi vermedikten sonra değerlendirme yapmam doğru olmaz. Bunun sorumlusu Milli Savunma Bakanımız, kuvvet komutanlarımız. Onlar çalışmayı yaptıktan sonra bize sunumlarını yapacaklar ona göre değerlendireceğiz” dedi.