Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. 

Gençlik Kolları Kongresi öncesinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Hak ve özgürlükler ya bizle geldi be" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Hak ve özgürlükler ya bizle geldi be. Benim başörtülü bacılarım, kızlarım onların elinden üniversiteye gitme hakkını aldınız. Ama AK Parti ile üniversite kapıları onlara açıldı mı? Demokrasi diyorlar, özgürlük diyorlar, eğitim özgürlüğü diyorlar. Şu anda başörtülü olanlar her yerde çalışma hakkına sahip mi? Özgürlük bu.

Şimdi şurada başı açık başı örtülü kızlarım bir arada oluyor mu? Ne oldu? Bu ülke yıkıldı mı? Bunlar kardeş be. Biz kardeşi kardeşle barıştırdık. Şu anda işte bizim özellikle de AK Parti Gençlik Kolları’nın çatısı altındaki renk bu. Tablo bu, ayrımcılık yok. Ama onlar ayırdılar, onlar böldüler. Biz bütünleştirdik, farkımız bu.

Cumhur İttifakı'nın parlamentodaki zaferi bizler için çok ama çok önemli. Onun için çok çalışacağız. Bu salondakilerin çoğu AK Parti iktidara gelince belki ilkokula bile başlamamıştı. Sizler AK Parti'nin inşa ettiği ülkede büyüdünüz. Bir de babanızın, bizlerin yaşadığı, orta yaşın üzerindeki herkesin yaşadığı ülke var. Bu iki ülke arasında çok fark var.

'CHP PİSLİKTİR, ÇÖPLÜKTÜR'

Arkadaşlarımızla nasıl bir Türkiye'de yaşamak istediğimizi tartışıyorduk. İdeallerimiz, projelere dönüşüyordu. Milletimizin teveccühü ile görev üstlenince de sorumluluk geldi. Benim göreve geldiğimde Ümraniye'de çöplük faciası vardı.

Kim vardı o zaman, CHP vardı. CHP pisliktir, çöplüktür, hava kirliliğidir. CHP susuzluktur. İstanbul'a geldiğimde su yoktu, benzin istasyonları gibi su istasyonları kuruluyordu. 180 kilometreden su getirdik, bizden sonra su problemi kalmadı. Sonuçta da 16 yılda 3.5 kat büyüttüğümüz bir Türkiye fotoğrafı çıktı. Tüm insanlık ve ülkemiz için hayaller kurun. Ancak bu şekilde büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında görev alabilirsiniz."