Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) üyelerini "Ak Saray"da ağırladı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Meclis'te "İç Güvenlik Paketi"ne karşı olan muhalefeti hedef aldı ve muhalefeti Meclis’i terörize etmekle suçladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda 16 maddesi kabul edilen "İç Güvenlik Paketi"ne karşı çıkan muhalefeti hedef aldı; "molotofu serbest bırakmak istiyorlar, uyuşturucuyu teşvik ediyorlar" iddiasında bulundu. Erdoğan şunları söyledi:

"ERKEĞİM DİYOR, NE ERKEĞİ YA, NİYE ETEK GİYİYORSUN?"

"Bir taraftan kadına şiddet konuşuluyor, öbür taraftan TBMM'de başkanvekili olan bir bayana her türlü ağza alınmayacak hakaretleri yapacaksınız. Lanetliyorum. Bu demokratik parlamenter sistem içerisinde temel hak ve özgürlüklerin egemen oldukları sistem içerisinde milletvekillerine yakışacak üslûp değildir. Milletvekilinin görevi yasa çıkarmaktır. Engel olabiliyorsan engel olabilirsin. Bunun yolu, yöntemi her şeyi bellidir. Olamıyorsan kabul edeceksin. Oradaki vekiller bu milletin vekilleri olarak oradadır. Millet size elinize ne varsa alın, gereğini yapın diye oraya göndermedi. Meclis'teki manzaraya baktığınızda, sanırsınız ki bu değişiklikle molotof serbest bırakılıyor. Böyle şey olur mu ya.

"Bunlar ne dediklerini, ne istediklerini de bilmiyorlar. Hangi esnafımız molotofkokteyliyle, havai fişeklerle taciz edilmeyi kabul edebilir, mümkün mü; demir bilyeler, sapan, bunun kullanılmasını kabul edebilir! Maske, niye maske takıyorsun? Eğer sen terörist değilsen yüzün açık dolaş. Erkeğim diyor, ne erkeği ya. Erkek pantolonla dolaşıyor, sen niye etekle dolaşıyorsun? Maalesef bunlarla dolaşıyorlar, kendilerini gizliyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Dürüst olun dürüst. Yani terörist ama her yola başvuruyor. Bununla ilgili bu kanun er veya geç çıkacak.

"Ben şahsen bu makama geldikten sonra bir şeyden çok rahatsız oldum. Birilerinin amacını anlıyoruz da, ana muhalefet ve muhalefetin yaptıklarını anlamakta zorlanıyorum. Parlamento içinde üç tane parti, bir de bunların yanında paralel yapı. Dört birliktelik ve medyasıyla yazılı ve görsel olarak bu üç taneye desteği veriyor. Bu süreci devam ettirmek istiyorlar. Er veya geç milletimizin parlamentoya gönderdiği milletvekilleri inşallah burada bu düzenlemeyi yaparak bize gönderecekler."

ERDOĞAN ES GEÇTİ AMA MUHALEFET "MOLOTOFA KARŞIYIZ" DEMİŞTİ

Muhalefeti "molotofu serbest bırakmak istiyorlar, uyuşturucuyu teşvik ediyorlar" diyerek hedef alan Erdoğan;  bonzaiyi morfin benzeri ağır uyuşturucu kapsamına alan 11’inci maddeye CHP, MHP ve HDP'nin firesiz destek vermesini ve yine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, “Paketi bonzai ve molotof olarak iki madde halinde getirin, hemen geçirelim" önerisini ise es geçti.