Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin kuruluş yıl dönümünde verdiği mesajları yorumladı.

Selvi, önümüzdeki dönem tek gündeminin yeni kurulacak partiler olduğunu yazdı.

Selvi Erdoğan'ın çalışmalara başladığını duyuran Ali Babacan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu’na ait bazı özel dosyaları açacağını söyledi.

Selvi, “Erdoğan bazı ilişkileri deşifre edecek. Şimdiye kadar hep onlar konuştu ama Erdoğan henüz konuşmadı derken bunu kastediyordum" ifadesini kullandı. 

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Erdoğan’ın mesajları arasında en çok kafama takılan, yeni parti kuracaklara ilişkin hafıza kayıtlarından çıkaracağı şeyler oldu. Çünkü Erdoğan şimdiye kadar haklarında birkaç sitem cümlesi dışında bir şey söylemedi. Ancak Rize’de “AK Parti’nin içinde gedik açma çabaları, hep olduğu gibi yine boşa çıkacaktır, onu da söyleyeyim. İstedikleri kadar dolaşsınlar, bunlardan önce de bu gayretlerin içinde olanlar oldu, ne olduğunu biliyorsunuz, anlatmama gerek var mı? Eğer niyet hayır olmazsa akıbet hayır olmaz. Bunların niyeti hayır değil, bunların niyeti farklı. Dert burada sadece ‘Biz acaba Erdoğan’ı bir iki puan düşürmek suretiyle alaşağı eder miyiz?’ Bu nereye çalışmaktır? Bunlar şu anda projelere çalışıyor. Bu projelerin kimler olduğunu, olabileceğini tahmin ediyorsunuz” dedi. Bakalım Gül, Babacan ve Davutoğlu için ne projesi diyecek?