Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl Başkanlığı Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

İZBAN grevine değinen Erdoğan,"Grev olmuyorsa demek ki işçinin hakkını veriyorsun, hukukunu gözetiyorsun, öyleyse de toplumun genelinde grevler minimize oluyor, grevsiz bir toplum meydana getirdik ama bak şimdi İzmir'de, İZBAN'da grev yar. Hadi buyurun niye çözmüyorsunuz? CHP mantığında grev var” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu açıklamaları daha önce grevlerin yasaklanması konusunda söylediklerini akıllara getirdi. 12 Temmuz 2017'de yabancı sermayeli yatırımcılara hitap eden Erdoğan, OHAL'in iş dünyasının rahat çalışabilmesi için yapıldığını itiraf ederek, "Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL'den istifade ederek anında müdahale ediyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasında, ''Her kademede çeşitli dönemlerde bayrak değişimleri yaşandı. AK Parti'yi AK Parti yapan değerlerimiz hep dimdik ayakta kaldı. Son 16 yıllık dönemeden hep beraber geldik. Bir gece ansızın gelebiliriz dedik sözümüzde durduk. Teröristleri inlerinde bastık, imha ettik imha ediyoruz.'' dedi.

Erdoğan, ''İstanbul'un Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen, Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi başkanlık döneminde İstanbul için neler yaptıklarını, '5 yıl içerisinde 2 defa yapılmış olan işçi grevinde biriken çöplerdir. Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa, çöp yığınlarıyla demokrasi içinde, sendikası, toplu sözleşmesi olan, grevi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim diyorum' demişti."

‘GREV OLMUYORSA DEMEK Kİ İŞÇİNİN HAKKINI VERİYORSUN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Grev olmuyorsa demek ki işçinin hakkını veriyorsun, hukukunu gözetiyorsun, öyleyse de toplumun genelinde grevler minimize oluyor, grevsiz bir toplum meydana getirdik ama bak şimdi İzmir'de, İZBAN'da grev yar. Hadi buyurun niye çözmüyorsunuz? CHP mantığında grev var. Biz geldik, İstanbul'da çöp kaldı mı? Bizimle birlikte grev denilen olaylar ortadan kalktı. Yolsuzluk, yasaklar, yokluk bizim dönemimizde olmadı. Benden önceki CHP'li belediye başkanı Nurettin Sözen, Ümraniye çöplüğünün patlamasıyla ilgili değerlendirme yaptı, çok üzüldüm. CHP çiledir, ama biz bu çileyi çektirmedik, susuzluğu, hava kirliliğini yaşatmadık.'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Partimizdeki metal yorgunluğuna karşı önlemlerimizi aldık. Siyaseti ve siyasetçi, elitçilerin elinden kurtarmak için çok çalıştık, çok emek sarf ettik. Her ilçede, her ilde eksiğimizi, fazlamızı görüp ona göre yola devam edeceğiz. Yerel seçimler sadece belediye başkan seçimi değildir. Büyükşehirlerde belediye meclis üyeleri de var, burada da sık eleyip dokuyacağız.

"Seçim kaybeden, oyu düşen, halkla arasındaki iletişimi bozulan her arkadaşımız dönüp kendini sorgulamalı. 'Nerede yanlış yaptım?'" diyen Erdoğan, "Suçu başkalarına atmak, hele hele millete atmak sadece züğürt tesellisidir." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Her ilçede, her ilde eksiğimizi, fazlamızı görüp ona göre yola devam edeceğiz." ifadelerini kullanarak, şöyle konuştu:

"Hassasiyetlere dikkat edeceğiz. 'Burada da işte hanımlar fazla oldu' deme hakkımız yok. Bu toplumun yüzde 51'i bayan. Buna bir defa dikkat edeceğiz."

Erdoğan, "Dünya değişirken bizim yerimizde saymamız işin tabiatına aykırıdır. 18-35 yaş arası kuşağa kendimizi daha iyi anlatmamız lazım." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu davanın sonunda mal, mülk, şan, şöhret bekleyen yanılır." dedi.

'İSTANBUL'UN GÖREN GÖZÜ, İŞİTEN KULAĞI OLACAĞIZ'

TBMM Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, Liderimizin öncülüğünde hepimiz kenetlendik. Gecemizi gündüzümüze kattık. Evimizden çok sahada, işimizin başında vaktimizi geçirdik. Eşsiz bir başarı öyküsü yazarak geldik.'' dedi.

Yıldırım, ''Ben niye olmadı diyen arkadaşlara sesleniyorum, çünkü sen başka yerde daha iyi işler yapacaksın, AK Parti kadrolarını asla yolda bırakmayan bir partidir. İşimiz kolay değil ama zor da değil. Önümüzdeki 3 ay bize durmak yorulmak yok. İstanbul'un gören gözü, işiten kulağı olacağız.'' şeklinde konuştu.