Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3. Havalimanı’nın temel atma törenindeki konuşmasında Gezi Parkı eylemlerine katılanlara "Gezi zekalı" şeklinde hitap ederek, " Gezi zekâlılar bu havalimanını hazmedemediler çünkü onların böyle bir havalimanının yapılmasını tahayyül etmeleri mümkün değildi" dedi.

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı direnişine katılan Anti Kapitalist Müslümanlar'a da değinerek, "Bu kendilerini solcu, çevreci, ulusalcı, anti-kapitalist Müslüman, böyle bir şey de çıktı, muhalif zannediyorlardı" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Evet İstanbul bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Bugün sadece İstanbul değil Türkiye tarih bir anı yaşıyor. 6 kıtanın bütün dünyanın en büyük havalimanı işte bugün burada yükselmeye başlıyor.

Şahsen bu tarihi ana şahitlik etmenin bahtiyarlığı içindeyim. İstanbul. Türkiye ve insanlık adına bu anı yaşıyor olmanın iftiharı içindeyim. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne nice büyük projelere şahitlik etti ancak bugün temelini attığımız bu proje 91 yıllık süreç içinde çok ama çok farklı bir yerde duruyor.

Büyüklüğüyle, kapasitesiyle önemi ile cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri olma özelliğini taşıyor. 76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. Bu büyük bölge üzerinde 1 milyon 471 bin metrekare genişliğinde kapalı alan bulunacak. Bu boyutları ile dünyanın en büyüğü.

6 bağımsız pisti ile 500 uçak kapasitesiyle 70 bin araçlık otoparkıyla özellikle de yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle yine bu havalimanı dünyanın ne büyüğü olacak. Bu millete bu yakışır, bu ülkeye bu yakışır. Sadece havalimanı değil adeta şehir inşa ediyoruz. 

Bir şehirde olması gereken ne varsa bu havalimanında bunları hepsi olacak. Çevreci, engelsiz ve yeşil bir havalimanı olarak inşa edilecek, hizmet verecek. Sadece büyüklüğüyle değil yeşiliyle, sosyal alt yapısıyla dünyanın en modern havalimanını Türkiye’ye, inşallah dünyaya kazandırmış olacağız. Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney arasında çok önemli bir merkez haline gelecek. Türkiye’nin ticareti daha da canlanacak ekonomisi daha da büyüyecek. Kamu kaynaklarıyla değil özel sektörümüzün kaynaklarıyla yap işlet devret modeliyle inşa edilecek.

GEZİ ZEKALILAR BU HAVALİMANINI HAZMEDEMEDİ’

Buraya bir havalimanı değil adeta bir şehir inşa ediyoruz. Burada 80.000 kişi istihdam edilecek. Dünyanın en modern havalimanını Türkiye’ye kazandırmış olacağız. 

25 yıl buranın işletmesini, inşaatı yapan özel firmalar yapacak. Ve devlete kira verecek. Bu sayede kamuya kaynak kazandırmış olacağız.

Gezi zekâlılar türedi. Gezi zekâlılar bu havalimanını hazmedemediler çünkü onların böyle bir havalimanının yapılmasını tahayyül etmeleri mümkün değildi. Çünkü onların hayalleri bizim fiillerimizin ulaştığı yere ulaşamaz.

‘12 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE’Yİ İSTİYORLAR’

Onlar Türkiye’yi hala 12 yıl önceki gibi görmek istiyorlar. Biz dünyada Türkiye’nin marka olduğu günlere dönmek istiyoruz.  Anlıyorsunuz değil mi? O günler geri gelecek. Sene 2023. Çok çalışacağız ve bunu da başaracağız. 2017’de bu havalimanının ilk etabını inşallah açıyoruz. Türkiye dünyanın en büyük havalimanını inşa edebilen seviyeye ulaştı. İnşa ettiğimiz okullar, bölünmüş yol…

Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizin bu birliğiniz birilerini çıldırtıyor.

VATAN HAİNLERİ, VİCDANSIZLAR…

600 bin konut 12 senede oldu. Barajlar, tüneller öyle.  Marmaray'ın önünü kesmek istediler. 4 yıl geri adım attırmak istediler ama durmadık. Hızlı tren… Bu vatan hainleri, bu vicdansızlar bunları kablolarını kestiler.  Unutmayın hırsızın mumu da yatsıya kadar yanar. Yakın çevreden Yavuz Sultan Selim Köprüsü de geçecek. 5 bin kişi orada çalışıyor. Daha bizim işimiz var işimiz. Biz bu ülkeye, millete aşığız.

‘12 YILDA TÜRKİYE’NİN TARİHİNİ DEĞİŞTİRDİK’

33 yıl önce bir iş adamı bayrak için ipi imal etmişti. İthal edilen bayrak direği üretildi diye sevinmiştik. Yanımızda ülkeler kalkınırken bizim ülkemiz gereksiz tartışmalarla enerjisini heba ediyordu. 12 yılda yaptığımız projelerle Türkiye’nin tarihini değiştirdik. Başarıya, zafere rekorlara olan susamışlığı değiştirdik. Hayallerin gerçeği dönüşmesinin mümkün olduğunu gösterdik.

ANTİ-KAPİTALİST MÜSLÜMAN DİYE BİR ŞEY ÇIKTI

Geçen yıl sokağa çıkanlar. Günlerce cam çerçeve indirenler. Günlerce polisle çatışanlar. Arkalarında kan ölüm ve gözyaşı bırakanlar. Aslında neye alet olduklarını anlamadılar ve anlamayacaklar. Onlar maşa olarak kullanıldılar. Onlar piyon olarak kullanıldılar. Türkiye tarihi nitelikte başarılara imza atarken, Türkiye’nin kutlu yürüyüşünün engellenmesi için kullanıldılar.

O kadar gafiller ki. Bu kendilerini solcu, çevreci, ulusalcı, anti-kapitalist Müslüman, böyle bir şey de çıktı, muhalif zannediyorlardı.

17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta yaptığı iyice farkında olan bir örgüt bir çete karşımıza çıktı. Türkiye’nin bütün milli değerlerine saldırı düzenleyen bir örgüt çıktı. Bu ihale alan işadamlarını toplayıp almak istediler. Amaç yolsuzluk değildi, ama Marmaray’ı, bu projeyi etkilemekti. Olan olaylara yolsuzluk görüntüsü verdiler.  Engelleri kumpasları açtık ve bugün temeli atıyoruz.

(T24)