Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan darbe girişimiyle ilgili olarak, "Marmaris'teydim, ben hareket ettikten sonra oraları da bombalamışlar. Benim genel sekreterimi alıp götürdüler. Ne yapacaksınız benim genel sekreterimi almakla” dedi.

 Erdoğan, rehin alındığı öne sürülen Genel Kurmay Başkanı Hulis Akar'ın durumuyla ilgili olarak "Genelkurmay Başkanımızın durumunu bilemiyorum" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda açıklamalar Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi, öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki TSK'nın içinde mevcuttu ve bu hareketliliğin neticesinde de TSK'nın içinde bir azınlık ne yazık ki ülkemizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne, hazmedemeyen, milletimizin birliğini beraberliğini kabullenemeyen bu grup, daha önceden söylediğim gibi Paralel Devlet yapılanmasının bir ürünüydü. TSK'nın içinde de Emniyet'te de devletin diğer kurumlarında da yer bulmuş, her türlü kılığa girmiş.

Şu anda yapılan hareket ihanet hareketidir, ayaklanma hareketidir. Bu vatana ihanet hareketinin bedelini çok ağır şekilde ödeyecekler. Milletin oylarıyla işbaşına gelmiş bir hükümete, milletin oylarıyla başkomutan olarak Tayyip Erdoğan'ı hazmedemeyişleri onlar için bir bitiş olmayacak.

Şunu bilmelerini istiyorum, biz bu yola, bu kutlu davaya başımızı koymuşuz. Biz canımızla, kefenimizle bu yola çıkmışız. Eninde sonunda şu anda bu çıkış, bu hareket Allah'ın büyük bir lütfu. Bu tertemiz olması gereken TSK'nın temizlenmesine vesile olacak bir harekettir.

Şu anda Ağustos başında YAŞ var, YAŞ öncesinde böyle bir adımın atılmış olması manidardır. Birileri ne olacağını çok iyi kestirdiler, onun için de böyle bir adımı attılar.

Türkiye eski Türkiye değil. Yeni Türkiye'nin davranış biçimleri çok daha farklıdır. Bakın şu anda şu çatısı altında bulunduğumuz Atatürk Havalimanı, kısa bir süre önce DAİŞ militanlarının adeta işgaline uğramış ve onlarca insanı kaybettik.

Şimdi de Paralel Devlet Yapılanması'nın işgali söz konusu Havalimanı üstünde F16'lar düşüyor. Biz bu F16'ları neden aldık. Düşmana karşı aldık. Bunları uçuranlar, düşünebiliyor musunuz şu anda bu havalimanına normal yolcuların inmesine kalkmasına bile müsaade etmiyor. Cumhurbaşkanını da tehdit ediyor. Ben buraya gelmeden önce, farklı bir yerdeydim, Marmaris'te. Ayrıldığım yerde, oraları ne yazık ki aynı şekilde bombalamışlar.

Buraya girişimizi takip edemediler. Aynı şekilde devletin kurumlarına MİT'e, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlığa ve benim genel sekreterimi alıp götürdüler. Ne yapacaksınız benim genel sekreterimi almakla. Genelkurmay Başkanımızın durumunu bilemiyorum.
Ordumuzun üst derecedeki bütün komutanlarına sesleniyorum: Sizler inanıyorum ki bu milletin değerlerine sahipsiniz. Bir de bu milletin değerlerine sahi olduğunu zannettiğimiz komuta kademelerinde arkadaşlarımız oldu.

Onlar bu ülkenin değerlerine sadık değillerdi. Onlar Pensilvanya'dan talimat alıyorlardı. Aynı şekilde, er erbaş bütün askerimize sesleniyorum. Sizler bizim evladımızsınız, mehmetçiğimizsiniz.

Mehmedimiz olarak, karşımıza bulunan halka, sizin anne babalarınıza silah doğrultmanızı doğru bulmam mümkün değil.

NELER OLDU?

Jandarma, Boğaziçi ve FSM köprülerinde tek yönlü olarak trafiği geçişe kapattı. Ankara'da ise askeri uçaklar alçaktan uçuşlar yaptı.
Köprüde yolun kapanması ve Ankara'daki uçakların hareketliliğiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Doğan Haber Ajansı, Emniyet Müdürlüğü'nün tüm personeli göreve çağırdığını duyurdu.

Ak Parti'ye yakın medyada "Paralel subaylardan ihanet girişimi", "FETÖ'den darbe girişimi" şeklinde haberlere yer verildi.
Bu arada TSK'nın basınla iletişim kurduğu e-mail adresinden ve internet sitesinden "Ülke yönetimine bütünüyle el konulmuştur" açıklaması yapıldı.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle;

"Türk Silahlı Kuvvetleri; anayasal düzeninin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar temin ve tesisi; ülkede hukukun üstünlüğünün yeniden hakim kılınması; bozulan asayiş düzeninin tekrar sağlanması; maksadıyla ülke yönetimine bütünüyle el koymuştur.
Tüm uluslararası anlaşmalarımız ve taahhütlerimiz geçerliliğini korumaktadır. Tüm dünya ülkeleri ile iyi ilişkilerimizin devam edeceğini temenni ederiz.