AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kütüphane Söyleşileri'nin ikincisinde gençlerle bir araya geldi.

Gençler ile birçok konuyu görüşen Erdoğan, kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

Erdoğan, bir sağlıkçının koronavirüs salgınıyla ilgili sorduğu soruya yanıt verdi.

Erdoğan, "Türkiye aşı uygulamasında en önde gelen ülkelerden bir tanesi. Bizim rakam olarak sizlere belge ile açıkça vereyim. 11 buçuk milyonu 2. doz olmak üzere toplam 26 buçuk milyon aşılama yaptık. Yaş gruplarında 65 yaş grubu üstünü zaten bitirmiştik. Şimdi aşağı doğru iniyoruz. Zaten 18 yaş altı ile ilgili bir aşılama olayı söz konusu değil. Öğretmenlerde 3'te 1'ini bitirdik" dedi.

Erdoğan, FETÖ'den önemli bir ismin ele geçirildiğini açıkladı.

Erdoğan, “Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Şu Nurettin Sofi olayı biraz şöyle bir kenara geçsin, ondan sonra da FETÖ'den kimi yakaladık, hesaba çektik, ne durumda onun açıklamasını da inşallah yapacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin grup toplantısında kendisini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya benzetmesine tepki gösteren Erdoğan, “40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez. "Beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. Zavallıdır" diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

"ÜLKEMİZİ İÇERİDEN VURMANIN KAMPANYASIDIR"

Turistlere serbest, vatandaşa yasak fikri iktidarı nereden çökertiriz, zayıf düşürürüz... Bu sabah bir televizyon programında turizm çöktü dediler. Bu yeni siyasete giren şahıs. Biz göreve geldiğimizde 12 milyon dolardı turizim geliri, biz 35 milyon dolara çıkardı. Ama şu anda koronavirüs döneminden geçiyoruz. Turist zaten gelemiyor. Biz riskleri göze alarak gelen turistlere ne için kapıyı kapatalım.

Bu konularda yapılan iş siyasi dezenformasyon. Bunlara ben kulak asmıyorum. Şu anda Sultan Ahmet meydanında birçok yer kapalı. Dolaşan turistler de halı vesaire alıyorsa alıyordur. Onlara da neden kapıyı kapatacaksın, yapsın alışverişini. Türkiye'ye oradan döviz girecekse girsin.

Birçok Avrupa ülkesi ile görüşmeler yapıyoruz. Bakanımız dün Rusya'daydı biz de İngiltere ve Almanya ile görüşmeler yapıyoruz. Niçin bir an önce turistler gelsin diye. Ama turiste açık yerliye kapalı gibi propaganda yapmak, sosyal medyanın ülkemizi içerde vurmasına yönelik kampanyadır.

"HEDEF HER ŞEYDEN ÖNCE 5 BİNE İNMEK"

Tam kapanmada ciddi manada düşüş yaşandı. 10 binlere filan indiysek kararlı almış olduğumuz kararların neticesidir. Hedef her şeyden önce 5 bine inmek. 5 bine indiğimiz andan itibaren çok daha rahatlayacağız. Bütün durumları masaya yatırıp Kabine Toplantısı'nda konuştuk.

Nakdi yardımları da içerisine koyduk. Bütün bunları açıklarken bunu biz nereden veriyoruz. Güçlü bir devlet olmamış olsaydık bunları verebilecek adım atamazdık. Bunu başarabilecek güce sahip olduğumuzdan dolayı bu adımları atabildik ve atacağız. Şu anda iyi bir konumdayız.

"BİONTECH AŞISINI BOL MİKTARDA GETİRMEK İSTİYORUZ"

Biontech aşısını bol miktarda getirmek istiyoruz. Dün Rusya'da görüşmeler yapıldı. Acaba ne kadar aşı alabiliriz onun görüşmesi yapıldı. Yerli aşı gelmeden önce bu aşılarla devam etmek istiyoruz, kimseye muhtaç olmayalım. Ölüm sayılarını çok dikkate alıyorum, bunları daha da düşürelim. Bu çalışmaları da kararlı şekilde sürdürüyoruz.

'YAKINDA DOĞU AKDENİZ'DEN HABERLER ALIRSANIZ ŞAŞIRMAYIN'

Erdoğan Kıbrıs ve Doğu Akdeniz ile ilgili "Güzel müjdeler de alıyoruz. Yakında inşallah petrol, doğalgaz, bunların haberini alırsanız şaşmayın. Bunları aldığımız anda Türkiye'nin dünyaya bakışı çok farklı olacak. Dünya şu anda Türkiye'yi kıskanıyor ve kıskanmakta haklılar. İnşallah 20 Temmuz'da ben Kuzey Kıbrıs'ta olacağım ve gerekli mesajları tüm dünyaya oradan vereceğim. Kuzey Kıbrıs'ta bizim bulunmamız, bizim oradan vereceğimiz mesajlar sadece adayı değil, tüm dünyayı ilgilendiriyor. Havaalanı olarak 2 tane havaalanı var Kıbrıs'ta. Biz orayı da şimdi bir değişikliğe sevk etmek suretiyle yeni bir isimle ve daha çok İHA'larımızın ve SİHA'larımızın yer aldığı... Bölgede olabilecek herhangi bir saldırıda güçlü olmamız lazım. Havada, karada varız" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Üniversitelerin açılıp açılmayacağına dair bir soru üzerine Erdoğan "Üniversite öğrencilerinin bu noktadaki avantajları daha fazla. Fevkalade bir durum olmazsa onların konumunun bu noktada farklı olacağını YÖK söylüyor. Bütün mesele aşı konusunu, hele hele yerli, milli aşımızı yetiştirebilirsek o zaman herhangi bir endişe olmayacak. Üniversite öğrencilerinin aşılarını yapalım diyoruz, aşıları olduktan sonra da yol açık" açıklamasını yaptı.

'HAYVAN HAKLARIYLA İLGİLİ KONUDA SONA GELİYORUZ'

Sokak hayvanlarına ilişkin yasayı soran bir öğrenciye Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sokak hayvanlarıyla iş bitmiyor. Adeta süs eşyası gibi alınıp satılan hayvanlar var. Özellikle AVM'lerde bu tür alışverişler var. Bunlarla beraber bir de sokaklarda sahibinin elinde yürüyen hayvanlar var ki bu hayvanlar da çok çok güzel hayvanlar ama affetmiyorlar. Sahibinin elinden kopup gidip bir kediyi parçalayabiliyor veya bir çocuğu parçalayabiliyor. Bu tür hayvanlar da var. Bunların yanında sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmaları devlet olarak biz de yürütüyoruz. Hayvan haklarıyla ilgili konuda sona geliyoruz ve bu konuyu Genel Başkan Yardımcım Özlem Hanım ve Tekirdağ milletvekilim Mustafa Yel yakından takip ediyorlar ve inşallah kısa zamanda neticeye varıp adım atacağız" cevabını verdi.

'900'Ü AŞKIN ATIN NEREDE OLDUĞU BELLİ DEĞİL'

Erdoğan hayvanlarla ilgili soruyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve Büyükada'daki atlara bağladı. Erdoğan şunları kaydetti: "Son zamanda bir şey daha gelişti. İstanbul'un Adalar ilçesinde 900'ü aşkın at adeta telef edilmeyle karşı karşıya getirildi. Peki, neydi durum? Bu atlar önce dedik ki Adalar'dan alınsın. Ne olsun? Adalar'a elektrikli otomobiller getirilsin, yani bu atların yaptığı işi elektrikli otomobiller yapsın. Bunu İçişleri Bakanım ile vesaire görüştük, İçişleri Bakanım da İBB Başkanı'yla görüştü. Mutabık kaldık. Ben de Cumhurbaşkanı olarak isabetli buldum, ama elektrikli olmak kaydıyla. Böyle bir karar verildiğine göre, atları buradan uygun bir mahalle transfer edelim. Öyle bir noktaya geldi ki 900'ü aşkın atın nerede olduğu dahi belli değil. Bunun cevabını İBB Başkanı'nın ya da Adalar İlçe Belediyesi'nin vermesi lazım. Bunların hastalık üretmesi de söz konusu olabilir, bununla ilgili de cevap yok. Önce Çin'den otomobil getirilmesi konuşuldu, daha sonra bunun yarıda kaldığı söylendi, Bursa'dan böyle bir haber geldi, bu da ortada kaldı. Bu otomobil sorunu çözülemedi. Sorumlu olan Adalar İlçe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuyu çözmesi lazım."

'SERGEN İLE PERFORMANSI YÜKSEK BİR BEŞİKTAŞ GÖRDÜK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kutlayarak "Çekirdekten yetişen Sergen kimin öğrencisi? Serpil Hamdi Tüzün. Sergen'i, Rıza'yı o yetiştirdi. Şimdi de geldi, Beşiktaş'ı şampiyon yaptı. Son anlarda tökezleme durumuyla karşı karşıya kaldıysa da işi bitirdi. Sergen'le beraber performansı yüksek bir Beşiktaş gördük. Bütün üzüntümüz Covid-19 belasıyla sahaların tadını alamadık. Ekranlardan izlemekle bu işin tadı olmuyor. Tribün farklı bir zevk veriyor. Tribün olmayınca ne sahadaki oyuncu bu işin zevkini alabiliyor ne de futbolseverler bu işin zevkini alabiliyor" dedi.

'ÇEKİRDEKTEN YETİŞEN FUTBOLCULARIMIZIN OLMASI LAZIM'

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Küresel futbolcu noktasında ben yerli futbolcularımıza önem vermemiz gerekir diyorum. Eğer biz milli takımımızın güçlü olması için çekirdekten yetişme futbolcularımızın olması lazım. Milli takımımız biraz kıpırdanıyorsa yurtdışında birçok yerlerde oynayan futbolcuları çağırmak suretiyle güç katıyor. Ama içeride yetişme olsa bizim Milli Takımımızı çok daha güçlü olacak. Lille'de Burak son haftalarda bayağı performansı yüksek neticeler aldı. Hat-trick yaptığı maçlar oldu. Dün akşam konuştuk kendisiyle. Aynı takımda Burak var, Yusuf var, Zeki var; üçünün de orada oynaması Türkiye olarak Fransa gibi bir ülkede üç evladımızın aynı takımda oynaması büyük önem arz ediyor. Şampiyon olmaları da bizim bu üç evladımız için büyük gurur."

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin "Cumhur İttifakı olarak da bu anayasa metni üzerinde adımımızı atalım. Tabi son zamanlarda maalesef muhalefet, ‘biz böyle bir şeye ihtiyaç duymuyoruz’ gibi laflar etmeye başladılar. Zaten bu zihniyet geçmişten bu zamana hiçbir zaman ihtiyaç duymadı ki. Hiçbir zaman ihtiyaç duymadığı için de bu ülke sağlıklı bir anayasa ile yönetilemedi. Kanunla yönetilen ülke konumuna geldik" diye konuştu.

Kaynak: Gerçek Gündem