Erdoğan, "Kardeşlerim Türkiye'nin üniter yapısının en büyük savunucusu şahsım olmak üzere biz olduk, biz olacağız. Eyaletmiş, federasyonmuş, şuymuş buymuş hiçbiri bizim gündemimizde yoktur, olmayacaktır" dedi.

Devlet Bahçeli dün akşam katıldığı bir televizyon programında, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin bir yazısında, yeni anayasanın kabul edilmesi halinde eyelet sistemine geçileceğini söylediği iddiaları üzerine konuşmuştu. Star-NTV ortak yayınına katılan Bahçeli şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi eyelet sistemini getireceğiz diye bir danışman, cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor, Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise, o zaman 2 gün içerisinde eyelet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin (referendum) kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım."

BAHÇELİ'DEN REFERANDUM ÖNCESİ 'EYALET SİSTEMİ' ÇIKIŞI

Bahçeli'nin 'eyalet sistemi' çıkışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise katıldığı başka bir programda yanıt vermişti.

Erdoğan, eyalet sistemi iddialarına ilişkin olarak, "Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. 1923'te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Değişiklik yapılan konu, yeni yönetim sisteminin gelmesidir" demişti.